Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2022

Ο Σταϊκούρας και η Γκεοργκίεβα του ΔΝΤ

H Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα διαδέχθηκε την Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του ΔΝΤ τον Οκτώβριο του 2019, δηλ. λίγους μόλις μήνες αφότου ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα. Όμως, η Βουλγάρα επικεφαλής του ΔΝΤ έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπεύθυνη για τον προϋπολογισμό και το προσωπικό και Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπιστικής κρίσης την περίοδο 2010-2014. Επομένως, η γνωριμία με τον κ. Σταϊκούρα πάει πιο πίσω καθώς ο ίδιος έχει επίσης διατελέσει υφυπουργός και αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ το διάστημα 2012-2014. 

Αυτό πιθανόν εξηγεί γιατί η κ. Γκεοργκίεβα ζήτησε να δει τον κ. Σταϊκούρα κατ’ ιδίαν, έστω και για λίγο, όταν πληροφορήθηκε ότι θα αναχωρούσε εντός ολίγων ωρών για την Αθήνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον για το ετήσιο συνέδριο των ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Το αίτημα μεταφέρθηκε από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Μασουράκη και ικανοποιήθηκε καθώς η διευθύντρια του ΔΝΤ φρόντισε να τελειώσει 15 λεπτά νωρίτερα τη συνάντηση που είχε με την επίσημη αιγυπτιακή αντιπροσωπεία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι διαθέσεις των στελεχών του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v