Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2022

Το μυστικό «όπλο» του Ισημερινού και το Μουντιάλ

Επειδή πολλά πράγματα κινούνται στον ρυθμό του Μουντιάλ είπαμε σήμερα να ξεφύγουμε από τα οικονομικά και να αναφερθούμε σ' ένα θέμα που λίγοι εδώ γνωρίζουν. Φυσικά, οι αναγνώστες που παίζουν στοίχημα μπορεί να το βρουν χρήσιμο.

Ενα από τα χαρακτηριστικά της χώρας της Λατινικής Αμερικής είναι η διαφορά υψομέτρου. Η πρωτεύουσα, το Κίτο, βρίσκεται σε υψόμετρο 3.000 μέτρων και εκεί βρίσκεται το εθνικό στάδιο στο οποίο παίζει η εθνική του Ισημερινού. Σε αυτό το υψόμετρο υπάρχει λιγότερο οξυγόνο απ' όσο στο επίπεδο της θάλασσας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταπονείται ο οργανισμός των ανθρώπων, αν και οι κάτοικοι προσαρμόζονται με τον καιρό.

Οσοι όμως ζουν και εργάζονται εκεί αισθάνονται «τούρμπο» όταν κατεβαίνουν στο επίπεδο της θάλασσας. Ακόμη και τα αυτοκίνητα που αγκομαχούν ψηλά, επειδή δεν διευκολύνεται η καύση λόγω οξυγόνου, έχουν πολύ καλύτερη απόδοση στα πεδινά.

Γι' αυτό τον λόγο, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας προπονήθηκε σε μεγάλο υψόμετρο. Πηγαίνοντας λοιπόν στο Κατάρ που είναι στο επίπεδο της θάλασσας, η φυσική κατάσταση των παικτών του Ισημερινού είναι εξαιρετική.

Είναι από τις λεπτομέρειες που λίγοι ξέρουν εκτός Λατινικής Αμερικής αλλά μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Φυσικά, όσο περνάνε οι μέρες, τόσο η ώθηση από το υψόμετρο θα καταλαγιάζει.

Το λέμε γιατί σήμερα παίζει ο Ισημερινός με τη Σενεγάλη για το Μουντιάλ. Οσοι παίζουν στοίχημα, ας το έχουν υπόψη τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v