Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2023

O «σταυρός του θανάτου» του δολαρίου

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το αμερικανικό νόμισμα σκαρφάλωσε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο δεκαετιών και άνω αλλά από τότε το αμερικανικό νόμισμα διολισθαίνει. Πολλοί αποδίδουν τη διολίσθηση στις προσδοκίες για επιβράδυνση της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed και τη βελτίωση των προοπτικών του ευρώ καθώς η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκιά της, περιορίζοντας την επιτοκιακή διαφορά ευρώ-δολαρίου.

Ενδεικτική της αλλαγής ψυχολογίας εναντίον του δολαρίου είναι η στάση των hedge funds. Τα στοιχήματα εναντίον του δολαρίου (συμβόλαια) έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη CFTC

Σ’ όλα αυτά ήλθε να προστεθεί ο «σταυρός του θανάτου» του δολαρίου για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020. «Ο σταυρός του θανάτου» συμβαίνει όταν ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών υποχωρεί κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, π.χ. του δείκτη δολαρίου (DXY). Το τελευταίο συνέβη χθες (Τετάρτη).

Οι τεχνικοί αναλυτές θεωρούν ότι ο «σταυρός  του θανάτου» σηματοδοτεί περαιτέρω υποχώρηση του νομίσματος, αν και υπάρχουν περιπτώσεις στο παρελθόν που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v