Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2023

Ανησυχούν για τις προεκλογικές τροπολογίες

Η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται παραδοσιακά στην Ελλάδα από κάθε είδους διευκολύνσεις, παροχές, διορισμούς κ.λπ., σε μια προσπάθεια του κόμματος που ήταν στην εξουσία να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους και να αποσπάσει την ψήφο τους.

Το φαινόμενο ήταν πιο έντονο την περίοδο πριν από τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2009. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να αγνοήσουμε την παράδοση φέτος.

Αυτό ακριβώς προβληματίζει στελέχη του οικονομικού επιτελείου, οι οποίοι τονίζουν ότι οι μέχρι στιγμής εξαγγελίες και παροχές είναι εντός του προγράμματος και έχουν ληφθεί υπόψη στον προϋπολογισμό.

Όμως, ανησυχούν μήπως προκύψει θέμα από το πουθενά με τροπολογίες βουλευτών ή του μισθοδικείου για δικαστές κ.λπ. «Δεν με φοβίζει αν τα ποσά είναι εφάπαξ. Εκείνο που με ανησυχεί είναι μην προκύψουν μεγάλες δαπάνες που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό σε μόνιμη βάση», είπε ένας εξ αυτών. Ιδιαίτερα σε μια χρονιά που η Ελλάδα επιδιώκει να πάρει την επενδυτική βαθμίδα και χρειάζεται το πρωτογενές πλεόνασμα.  

Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη καθώς βουλευτές ίσως προσπαθήσουν να περάσουν άσχετες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, με αποτέλεσμα να προκύψουν μόνιμες επιβαρύνσεις.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v