Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2023

Σε ποια ακίνητα επενδύουν οι Ισραηλινοί στην Αττική

Είδαν στα ελληνικά διαμερίσματα μια χρυσή ευκαιρία και έσπευσαν να την εκμεταλλευθούν, μέσα στην καταχνιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε η Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Αναφερόμαστε στους Ισραηλινοί επενδυτές, οι οποίοι έσπευσαν να αγοράσουν διαμερίσματα σε τιμή ευκαιρίας την περίοδο 2013-16, π.χ. προς 25-30 χιλ. ευρώ το ένα, κυρίως για βραχυχρόνιες μισθώσεις (Αirbnb) και διαβλέποντας σωστά ότι η αξία τους θα ανέβαινε κατακόρυφα μερικά χρόνια αργότερα.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως είχαν δίκιο. Αν πιστέψουμε κτηματομεσίτες, κάποιοι από αυτούς τους επενδυτές έχουν επιστρέψει, δείχνοντας ενδιαφέρον για οικόπεδα στη Βορειοανατολική, κυρίως Ανατολική, Αττική που οι τιμές είναι ακόμη «χτυπημένες». Αν έπαιρνες ένα διαβήτη και τράβαγες έναν κύκλο με ακτίνα 100 χιλ. γύρω από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, θα εντόπιζες τις περιοχές που τους ενδιαφέρουν, τόνισε ένας εξ αυτών.

Για να δούμε λοιπόν αν οι επενδύσεις των Ισραηλινών θα αποδειχθούν κι αυτή τη φορά τόσο έξυπνες όσο και οι πρώτες, στο βάθος της κρίσης.       

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v