Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 17 2023

Θα περιμένουμε καιρό ακόμη για τα νέα Canadair

Οι νέες καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων εβδομάδων έφεραν στο προσκήνιο την αγορά νέων, σύγχρονων αεροσκαφών πυρόσβεσης από την χώρα μας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα νέα αεροσκάφη DCH-515. Ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα είναι απο τις πρώτες χώρες που θα τα προμηθευθεί οταν ξεκινήσει η παραγωγή τους.

Το πρόβλημα είναι ότι τα αεροσκάφη αυτά δεν παράγονται ακόμη ενώ έχει σταματήσει επίσης η παραγωγή των παλαιότερων μοντέλων, μερικά από τα οποία διαθέτει η Ελλάδα.

Σχετικά πρόσφατα, ένας συμπατριώτης μας στον Καναδά, ο Γιώργος Σεραφείμ (George Serafeim), βρέθηκε στο Calgary όπου είναι η έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας De Havilland και έκανε αυτοψία όπως αναφέρει ο ίδιος στον τοίχο του στο FB.

Αντιγράφουμε. "...Πρώτα πέρασα από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται σε ένα απλό βιομηχανικό κτίριο με μια μικρή ταμπέλα στην είσοδο. Ηταν Κυριακή πρωί, οπότε δεν υπήρχε κανένα σημείο ζωής. Στη συνέχεια επισκέφθηκα το οικόπεδο όπου θα χτιστεί η νέα μονάδα συναρμολόγησης των Canadair στη περιοχή Wheatland έξω από το Calgary. Και εκεί το μόνο που υπάρχει είναι μια μικρή ταμπέλα μέσα σε μια τεράστια άδεια έκταση. Κανένα σημάδι ότι οι εργασίες της κατασκευής του εργοστασίου θα ξεκινήσουν σύντομα. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε λίγα (;) χρόνια ακόμη για να παραλάβουμε καινούργια Canadair. Υπομονή..."

Νομίζουμε ότι η περιγραφή συμβαδίζει με διάφορα δημοσιεύματα που θέλουν τα πρώτα νέα αεροσκάφη κατάσβεσης να είναι διαθέσιμα μετά το 2026, αν φυσικά η κατασκευάστρια εταιρεία εξασφαλίσει αρκετές παραγγελίες για τα νέα αεροσκάφη που θα διασφαλίζουν την κερδοφορία του πρότζεκτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v