Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2023

Λύθηκε το «μυστήριο» με τα έξτρα 55 εκατ. ευρώ για συντάξεις του ΓΛΚ

Κατά την παρουσίαση στη Βουλή των μέτρων ενίσχυσης των δημοσίων υπαλλήλων και άλλων μέτρων που υποσχέθηκε προεκλογικά η κυβέρνηση είχε γίνει αναφορά σ’ ένα κονδύλι 55 εκατ. ευρώ.

Το ποσό πρόκειται να δοθεί σε 9.500 συνταξιούχους του στενού δημόσιου τομέα ΓΛΚ φέτος, όπως τονίσθηκε, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Με δεδομένο ότι το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο, κάπου 6.000 ευρώ έκαστος, ψάξαμε να βρούμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Μάθαμε λοιπόν ότι υπάρχει μια ειδική κατηγορία συνταξιούχων στους οποίους συμπεριλαμβάνονται θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, ένστολοι που έπαθαν ζημιά σε ώρα υπηρεσίας κ.λπ. Αυτοί οι άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη ίση με το 70% του μισθού σήμερα. Το 2017, η τότε κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών στις ένοπλες δυνάμεις, χωρίς όμως να αναπροσαρμόσει αναλογικά τις συντάξεις των ανωτέρω.

Οι τελευταίοι προσέφυγαν στο ΣτΕ, δικαιώθηκαν και επανήλθαν, ζητώντας τα λεφτά αναδρομικά. Η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα για τα αναδρομικά και να δώσει επίσης την αύξηση των 5,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί  στη φετινή χρονιά. 

Από του χρόνου, η επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού θα είναι τουλάχιστον 5,6 εκατ. ευρώ αφού έπονται γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των ενστόλων.  

Λύθηκε κι αυτό το «μυστήριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v