One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2025

Τα χρηματιστήρια με τις καλύτερες φετινές αποδόσεις

Πολλές φορές έχει αναφερθεί στον Τύπο ότι οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ήταν οι κυρίως ωφελημένες από τις ροές κεφαλαίων που συνόδευσαν την υποαπόδοση των αμερικανικών μετοχών.

Η ίδια εικόνα αποτυπώνεται στις επιδόσεις των χρηματιστηρίων παγκοσμίως από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Μάιο. Πιο συγκεκριμένα στην αύξηση των κεφαλαιοποιήσεων απο τον Δεκέμβριο 2024 μέχρι Μάιο 2025 με βάση τον δείκτη S&P Global.  

Πιο συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο της Πολωνίας εμφανίζει την υψηλότερη απόδοση με 43,90% και ακολουθούν τα χρηματιστήρια της Τσεχίας με 36,26% και της Αυστρίας με 34,23%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα χρηματιστηρια της Ουγγαρίας με 33,46% και της Ισπανίας με 31,09%.

Ακολουθούν το Λουξεμβούργο με 29,86%, η Ελλάδα με 27,86% βρίσκεται στην 6η θέση, η Γερμανία με 25,34%, η Ιταλία με 24,21% και η Χιλή με 22,52% στη 10η θέση παγκοσμίως.

Απο την άλλη πλευρά, τα χρηματιστήρια με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι της Ταϊλάνδης με 15,9%, της Τουρκίας με 15,23%, της Σαουδικής Αραβίας με 10,17% και της Ινδονησίας με 6,59%.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο