Κατά την διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή γίναμε μάρτυρες αρκετών περιστατικών όπου κάποιοι πόνταραν μεγάλα ποσά στην αγορά παραγώγων του πετρελαίου λίγη ώρα πριν ο πρόεδρος Τραμπ ή η κυβέρνησή του ανακοινώσει κάτι σημαντικό. Συνήθως, τα στοιχήματα για την κατεύθυνση της τιμής του μαύρου χρυσού ήταν κερδοφόρα, τροφοδοτώντας φήμες και υποψίες για τα φυσικά πρόσωπα που ήταν από πίσω.
Πλέον, έχουν ένα νέο περιστατικό για το οποίο δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Κι αυτό γιατί στις 22 Μαΐου, ο πρόεδρος Τραμπ προχώρησε στη δήλωση ότι «Η Micron Technology είναι μια σπουδαία εταιρεία” και θα μπορούσε να επενδύσει “πάνω από 100 δισ. Δολάρια στη Νέα Υόρκη» σύμφωνα με το Kobeissi Letter.
H Micron Technology, η οποία είναι εισηγμένη στο Nasdaq, σχεδιάζει και κατασκευάζει μνήμες (DRAM, NAND) ενώ παρέχει λύσεις αποθήκευσης για data centers, clouds κ.τ.λ. Μαζί με την Samsung Electronics και την SK Hynix είναι ηγέτηδες στον κλάδο των μνημών για ΑΙ.
Τι συνέβη στη μετοχή της Micron μπορείτε να το διαπιστώσετε στο κατωτέρω διάγραμμα. Η μετοχή της εταιρείας κέρδισε 19% όταν οι αγορές άνοιξαν εκ νέου με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια καθώς πρόσθεσε 150 δισ. δολάρια ή το μισό περίπου ελληνικό ΑΕΠ σε μια μέρα όπως παρατηρεί το Kobeissi Letter.
Πριν από 12 μήνες, η χρηματιστηριακή αξία της Micron ήταν μόλις 70 δισ. δολάρια. Προφανώς, αρκετοί μέτοχοι της εταιρείας έγιναν εκατομμυριούχοι.
Μια θετική γνώμη από τον πρόεδρο Τραμπ και η Micron πρόσθεσε 150 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Εντυπωσιακό.