Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Ένα triple witching με τα όλα του

Για το πιο ενδιαφέρον triple witching των τελευταίων τριών μηνών έχουν ετοιμαστεί οι αγορές. Ανάλογη κινητικότητα και στο Χ.Α., μετά τη χθεσινή αντίδραση προς τις 350 μονάδες (για τον FTSE 25) και τις μεστές συναλλαγές των 91,5 εκατ. ευρώ.

Επιθετική η χθεσινή συνεδρίαση, με τις συναλλαγές και τα κλεισίματα συγκεκριμένων μετοχών να προοιωνίζονται μία τρίτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου που θα τα έχει όλα.

Στις 1.022 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 348 ο FTSE Large Cap, στα 91, 5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές. Με υψηλούς τζίρους σε Πειραιώς, ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική αλλά και σε μετοχές-σηματωρούς όπως θεωρούνται ο Μυτιληναίος, η Τιτάν, η ΔΕΗ κι η Folli Follie Group.

Κινητικότητα σε επιλεγμένες μετοχές της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τα «ισχυρά χέρια» να επιλέγουν εχθές την επίθεση ως καλύτερη μορφή άμυνας σε όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και στη χώρα γενικότερα.

Πάλι πρώτο θέμα εκτός συνόρων τα εγχώρια συμβαίνοντα. Οι εξελίξεις προκαλούν μέχρι και την παρέμβαση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών, ενδεικτικά τα σημερινά θέματα που παίζει το Euro2day.gr των Financial Times και του Stratfor.

Τελευταία συνεδρίαση πριν από τις γερμανικές εκλογές, όπου όλα δείχνουν πως η ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης οδεύει προς έναν «μεγάλο σχηματισμό-συμμαχία».

Όμως οι δανειστές είναι εδώ και, όπως αναφέρεται σχετικά σε θέματα των Χρήστου Κίτσιου και Φώτη Κόλλια, δείχνουν τις διαθέσεις τους. Στη δε περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ, προβάλλουν τους... κυνόδοντές τους. Φοβούμεθα πως οι εξελίξεις ειδικά στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ θα δικαιώσουν τη θέση του euro2day.gr, του Φώτη Κόλλια και όσων ελάχιστων την υποστήριζαν από άλλα ΜΜΕ.

Όμως αυτά από τη Δευτέρα, όπου οι εξελίξεις θα αποκτήσουν φρενήρη ρυθμό εκπλήσσοντας και τους πιο «πονηρεμένους».

Ας περιοριστούμε στη σημερινή συνεδρίαση, στο triple witching, που κλείνει εν μέσω φορτισμένου πολιτικού κλίματος στην Αθήνα, μέσα σε έντονο παρασκήνιο και διεργασίες σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Η χθεσινή συνεδρίαση με τα 91,5 εκατ. ευρώ συναλλαγές και την επίτευξη του στόχου των 350 μονάδων για τον FTSE Large Cap μας ικανοποιεί απόλυτα. Καλό... ταμείο της μισής μας θέσης σε όσο το δυνατόν υψηλότερες τιμές στη διάρκεια της συνεδρίασης. Και η υπόλοιπη μισή με μεγαλύτερο ρίσκο - αλλά και περιθώριο κέρδους (χασούρας) στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας που έρχεται.

Η Τιτάν, μετοχή-σηματωρός για πολλούς -κυρίως παραδοσιακούς παίκτες-, έπιασε απόλυτα τον στόχο της. Σχηματισμός αναστροφής, λαμπερός, ξεκάθαρος. Ο Τιτάνας ολοκλήρωσε και ξεπέρασε εχθές σχηματισμό σε βάθος χρόνου, δημιουργώντας αίσθηση στην αγορά.

Ο Μυτιληναίος, ισχυροποιούμενος πλέον -για πολλούς και διάφορους λόγους-, πείθει πως θα είναι ένας από τους παίκτες της επόμενης ημέρας. Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (από τον FT Mid) ομοίως. Αλλά και η εξωστρεφής FFG επιτυγχάνει τον στόχο της.

Για την ΕΥΔΑΠ η θέση μας ήταν ξεκάθαρη -μέχρι παρεξηγήσεως- εδώ και καιρό. Γάργαρο το διάγραμμά της, σημείωνε ο Εκηβόλος από τις 2 Ιουλίου και τα 5,9-6,1 ευρώ.

Η μόνη που μας χάλασε τον σχεδιασμό εχθές ήταν η Εθνική. Έκανε μεν υψηλό στα 3,23 ευρώ, αλλά διολίσθησε για να κλείσει στα 3,18 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v