Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Kολλημένο» στις 645 μονάδες

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Κέρδη καταγράφουν Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, Πειραιώς, Coca Cola, ΟΠΑΠ. Απώλειες για Τιτάνα, Folli Folie, Motor Oil. Στο προσκήνιο οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Χρηματιστήριο: «Kολλημένο» στις 645 μονάδες

H ανακοίνωση της παραμονής των δανειστών στην Αθήνα, που έδειξε νωρίτερα η Κομισιόν, αναθερμαίνει κάπως το υποτονικό κλίμα στο ΧΑ. Υποτονικό καθώς σχεδόν 4 ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης, συναλλαγές και τζίρος παρέμεναν σε χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικά της στάσης των traders και της επιφυλακτικότητας των επενδυτών.

Παραμένει η διακύμανση των βασικών δεικτών σε στενό εύρος, με τον Γενικό Δείκτη μεταξύ 640,57 έως 646,23 μονάδων, με μικρό "γύρισμα" του τραπεζικού κλάδου, ενώ ισχυρότερη είναι η κίνηση για τον FTSE25. Η απόκλιση μεταξύ FTSE25 και ΔΤΡ παρατηρείται για ακόμη μία συνεδρίαση, αποτυπώνοντας τη θετική διαφοροποίηση των blue chips από τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν έκαναν τον γύρο της αγοράς, συμβάλλοντας στη μικρή βελτίωση της στάσης των traders και της τάσης για τον Γενικό Δείκτη, καθώς μέσω Βρυξελλών άνοιξε μικρό... παράθυρο για τη διαπραγμάτευση ενόψει και του EwG της Πέμπτης. Ακολούθησε στη συνέχεια η παρέμβαση Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters, πως είναι ανοιχτοί σε συζήτηση για το χρέος το 2018, αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο.

Ούτως ή άλλως, οι κινήσεις των λίγων ενεργών περιορίζονται σε μετρημένες μετοχές, όπου και το 97% του τζίρου, με τον ΟΤΕ να παραμένει στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ από τις 747,47 έως τις 764,96, με ζητούμενο ένα κλείσιμο του δείκτη στις 645 μονάδες.

Με θετικό πρόσημο και οι 4 συστημικές μετοχές, με την Alpha Bank στο 1,70 και την Εθνική στο 0,238 ευρώ.
Αυξημένες συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική, μεγαλύτερος τζίρος -στον τραπεζικό κλάδο- στην Alpha Bank.
Πέραν των τραπεζικών κινητικότητα σε ΟΤΕ, Grivalia, Motor Oil, Coca Cola, ΟΠΑΠ, αλλά και σε Αεροπορία Αιγαίου, Viohalco, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο, FF Group, Ελληνικά Πετρέλαια κ.α.

Οπως σημείωναν χρηματιστηριακοί αναλυτές, η σταθεροποίηση των ευρωπαϊκών αγορών, με ενδεικτικό το 0,13% του DAX στις 11.974 μονάδες (με την Deutsche Bank να υποχωρεί 2,04% στα 17,27 ευρώ), σε συνδυασμό με τα νεότερα από τις Βρυξέλλες, αν μη τι άλλο, συνέβαλαν στην ανάσχεση της διόρθωσης και στην επιβεβαίωση της στήριξης και για τους τρεις βασικούς δείκτες. Σημαντικότερη θεωρείται η επιβεβαίωση των 740 μον. για τον τραπεζικό.

Στο 1,78-1,85 ευρώ η μετοχή της Viohalco, στα 4,58-4,65 ευρώ η Lamda Development, στα 6,83-6,93 ευρώ η ΜΕΤΚΑ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, κινητικότητα παρατηρείται σε MIG, Intralot, Fourlis και Πλαίσιο. Στα 13,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 14:45. "Τσιμπάει" πάλι το 2ετές καθώς περνά στα 8,084%.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v