Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street μετά τα μάκρο

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες μετά τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Στο επίκεντρο οι φόβοι για Deutsche Bank. Boυτιά πάνω από 2% για το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές μετά το πτωτικό ξεκίνημα, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό εννιά ετών και το «παράθυρο» που άφησε το υπουργείο Δικαιοσύνης για μικρότερο πρόστιμο στη Deutsche Bank.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,7% στις 18.228 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 5.304 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,6% στις 2.160 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλούς τόνους διεξήχθη τη Δευτέρα η πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες μεταξύ των υποψηφίων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, από την οποία «κερδισμένη» δείχνει να βγήκε η Χίλαρι Κλίντον.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Conference Board ανήλθε στις 104,1 μονάδες από 101,8 τον Ιούλιο. To επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2007. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στις 99 μονάδες.

Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με ρυθμό 0,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του δείκτη Case-Shiller.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης που καταγράφει τις τιμές σε είκοσι μητροπόλεις των ΗΠΑ διαμορφώθηκε 5% υψηλότερα. Τον Ιούνιο είχε αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 5,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 2,6% στα 44,8 δολάρια το βαρέλι, μετά τη διάψευση των προσδοκιών ότι θα υπάρξει συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής στη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών στην Αλγερία.

Πτώση 0,6% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.355 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.

Νέα άνοδο σημειώνουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει πτώση τριών μονάδων βάσης στο 1,55%.

Στο ταμπλό, σε θετικό έδαφος γύρισε η μετοχή της Deutsche Bank (+0,3). Αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε σε ομιλία του στο Σικάγο πως οι τράπεζες μπορεί να μειώσουν τα πρόστιμα αν συνεργαστούν με τις αρχές.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v