Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό κλοιό πιέσεων και η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, ακολουθώντας το sell-off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη 3,8% για το αργό. Στο 1,6% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο.

Τη σκυτάλη των απωλειών που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές παίρνει και η Wall Street, με τις ανησυχίες γύρω από την Deutsche Bank να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,75% στις 18.125 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,7% στις 5.268 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,63% στις 2.151 μονάδες.

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός τραπεζικού sell-off, με τη μετοχή της να υποχωρεί ως και 7% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφέρει το γερμανικό κράτος στήριξη στην τράπεζα.

Η βουτιά της Deutsche Bank πυροδότησε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες. Ο δείκτης Euro Stoxx 600 banks index βουτάει 2,4%.

Στα «ραντάρ» των traders θα βρεθεί και το προγραμματισμένο debate ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν 7,6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 609.000. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν στις 600.000.

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 284.000 δολάρια, χαμηλότερη κατά 5,4% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,8% στα 46,2 δολάρια το βαρέλι. Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί συναντιούνται σήμερα στην Αλγερία προκειμένου να συζητήσουν τρόπους στήριξης της αγοράς. 

Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,06% στα 1.342 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται οριακά έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,126.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 1,6%. 

Στο ταμπλό, απώλειες πάνω από 1% σημειώνουν οι μετοχές των J.P. Morgan και Goldman Sachs.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v