Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση της Wall Street στα επίπεδα ρεκόρ

Σταθεροποίηση στα επίπεδα ρεκόρ επιχειρούν οι δείκτες της Wall Street, συντηρώντας -με ηπιότερους τόνους- την ευφορία που προκάλεσε η διατήρηση της παροχής ρευστότητας από την Fed, χθες. Σε πολυετή υψηλά Ασία και Ευρώπη, κέρδη 5% για τον χρυσό.

Σε επίπεδα ρεκόρ συντηρεί τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου το χθεσινό «σοκ» της Federal Reserve, που αρνήθηκε να μειώσει την παροχή ρευστότητας στην αγορά.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με πρόσθετη άνοδο, ενώ αυτή την ώρα οι τάσεις είναι σταθεροποιητικές στα επίπεδα ρεκόρ που επιτεύχθηκαν χθες. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 15.658 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,03% στις 1.726 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,12% υψηλότερα στις 3.787 μονάδες.

Η έκπληξη της Fed, ώθησε χθες τους δείκτες Dow και S&P της Wall Street σε περιοχές ρεκόρ, ενώ οι «πανηγυρισμοί» συνεχίζονται και σήμερα στις διεθνείς αγορές, με τον γερμανικό δείκτη Dax να ενισχύεται σε επίπεδα ρεκόρ και τον χρυσό να ενισχύεται 5%. Το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου κινείται αυτή την ώρα στα 1.365 δολ. ανά ουγκιά. 

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας δεν ήταν αναμενόμενη, καθώς η πλειοψηφία των αναλυτών περίμεναν ότι η Fed θα αρχίσει να σφίγγει τα λουριά της πιστωτικής πολιτικής.

Από την συνεδρίαση προέκυψε επίσης η εκτίμηση ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν υπερ-χαμηλά για πολλά χρόνια. Οι προβλέψεις πλέον μιλούν για διατήρηση του επιτοκίου Fed funds στο 2% ως τα τέλη του 2016, πολύ χαμηλότερα από το «ουδέτερο» επίπεδο του 4%.

Καθώς το ενδιαφέρον επιστρέφει στα «τετριμμένα», επίδραση στις συναλλαγές έχουν και τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην αμερικανική αγορά.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν εκ νέου την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία και επέστρεψαν πάνω από τις 300.000, σε ένα βαθμό εξαιτίας αλλαγών στις μεθόδους μετρήσεων ορισμένων πολιτειών, που προκαλούν «εμπλοκές» στην καταγραφή.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, δηλαδή τα ποσά που χρωστούν οι ΗΠΑ στον υπόλοιπο πλανήτη, μειώθηκε σχεδόν 6% στο β΄ τριμηνο, στα 98,9 δισ. δολ.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της Oracle Corp. (-2%) μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η ConAgra Foods και η Rite Aid (+11%) περιλαμβάνονται στις εταιρίες που κοινοποιούν αποτελέσματα σήμερα.

Η McDonald's Corp. υποχωρεί ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αύξηση του μερίσματος κατά 5% στα 81 σεντς ανά μετοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v