Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed προβληματίζει τη Wall Street

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street μετά την ανακοίνωση τερματισμού του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed. "Βαρίδι" το Facebook στον Nasdaq. Υποχωρεί ο χρυσός, ενισχύεται το πετρέλαιο.

Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η Fed ανακοίνωσε και επίσημα τον τερματισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων. Επιπλέον η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε το guidance για μηδενικά επιτόκια.

Από πλευράς τίτλων, οι μεγάλες απώλειες του Facebook (-7%) πιέζουν ιδιαίτερα τον δείκτη Nasdaq.

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με μικτά πρόσημα, αλλά αυτή την ώρα κυριαρχούν τα "κόκκινα". 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,6% στις 16.902 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται 0,66% χαμηλότερα στις 1.972 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,80% στις 4.528 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με σημαντικά κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος του Facebook βουλιάζει 7% καθώς το κοινωνικό δίκτυιο ανακοίνωσε κατακόρυφη αύξηση κερδών αλλά και προειδοποίησε για μεγάλη αύξηση των δαπανών το 2015.

Με βουτιά 10% αντέδρασε και η μετοχή του Twitter χθες στα αποτελέσματα τριμήνου, που έδειξαν επιβράδυνση στην αύξηση των νέων χρηστών.

Κατά τα λοιπά, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα οι Hershey (-3%), WellPoint, Goodyear Tire & Rubber, Ralph Lauren, U.S. Steel (+10%) και άλλοι κολοσσοί του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά και τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού χάνει 4 δολάρια στα 1.225 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,01% στα 82,26 δολ. ανά βαρέλι.

Επιπλέον το δολάριο ενισχύεται 0,7% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2647 δολ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v