Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η Wall με ώθηση από Ιαπωνία

Άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους S&P 500 και Dow Jones να κινούνται σε νέα υψηλά. Βουτιά 2,97% καταγράφει ο χρυσός, σε χαμηλό από 2010. Απώλειες πάνω από 1% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι 8% για τη LinkedIn. Νέο ρεκόρ για τη μετοχή της Apple.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά την αναπάντεχη απόφαση της Tράπεζας της Ιαπωνίας για παράταση της ποσοτικής χαλάρωσης, με τους δείκτες να κινούνται σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,90% στις 17.351 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,35% στις 4.627 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,92% υψηλότερα στις 2.013 μονάδες.

Την Πέμπτη οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε νέα επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μόλις δύο χρόνια αφότου η χώρα είχε διπλασιάσει τη νομισματική της βάση. Ο επικεφαλής της BoJ, μάλιστα, Χαριχίκο Κουρόντα, δήλωσε πως εάν χρειαστεί θα υπάρξει και νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, «αν και θεωρούμε πως αυτά τα μέτρα αρκούν».

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει βουτιά 2,97% στα 1.163 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Ιούλιο του 2010. Πτώση 1,64% σημειώνει το αργό πετρέλαιο στα 79,93 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο κινείται στο 1,25.

Ο δείκτης DXY που καταγράφει την κίνηση του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, αυξήθηκε την Τετάρτη στις 86,99 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων ετών. 

Άνοδο 8,6% καταγράφει η μετοχή της LinkedIn, καθώς οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου ήταν ισχυρότερες των προβλέψεων.

Άλμα 16% σημειώνει η μετοχή της GoPrο. Η εταιρεία προέβλεψε κέρδη τέταρτου τριμήνου υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πτώση 3,7% καταγράφει η μετοχή της Starbucks, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών εσόδων το τέταρτο τρίμηνο.

Άνοδο 0,61% σημειώνει η μετοχή της Apple στα 108,01 δολάρια, επίπεδο που είναι νέο ιστορικό υψηλό.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v