Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη η Wall Street με το βλέμμα στην Fed

Επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στην Wall Street και οι δείκτες S&P και Dow διορθώνουν από τα ρεκόρ τους. Ολα τα βλέμματα στις ενδείξεις για τα επιτόκια από τα πρακτικά της Fed. Κλείνει ο κύκλος ανακοινώσεων Q3 Ξαναέχασε τα $1.200 ο χρυσός.

Μετά από μια ακόμη συνεδρίαση με ρεκόρ για μεγάλους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, οι συνεδριάσεις είναι σήμερα συγκρατημένες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την δημοσίευση των πρακτικών της κεντρικής τράπεζας, που θα ρίξει φως στο σκεπτικό των μελών της Fed για τα επιτόκια.

Σημαντικά αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου από μεγάλες αλυσίδες όπως η Lowe's και η Staples, προκαλούν κινητικότητα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,31% στις 17.632 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,48% στις 2.042 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,82% χαμηλότερα στις 4.663 μονάδες.

Στην Wall Street χθες οι δείκτες S&P 500 και Dow κατέκτησαν το 43ο και το 26ο αντίστοιχα ρεκόρ της φετινής χρονιάς, καθώς η μετριοπαθής ανάπτυξη της οικονομίας υποδεικνύει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν ρευστότητα στο σύστημα.

Οι βιοτεχνολογικές μετοχές ξεχώρισαν με τα κέρδη τους στην χθεσινή συνεδρίαση.

Σήμερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός ανεγέρσεων νέων κατοικιών μειώθηκε τον Οκτώβριο 2,8% ενώ εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Lowe's αντιδρά με άνοδο 2% στην ανακοίνωση του Q3 της ενώ η Staples κερδίζει 3,7%.

Με τα αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου από τον κλάδο λιανικού εμπορίου ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα ο κύκλος ανακοινώσεων των αμερικανικών εισηγμένων.

Στις υπόλοιπες αγορές, το δολάριο ενισχύθηκε σε νέο υψηλό επτά ετών, ξεπερνώντας τα ¥117.

Αρνητικά πραμένουν τα πρόσημα στα συμβόλαια του πετρελαίου, με την αμερικανική ποικιλία WTI στα 74,10 δολ. ανά βαρέλι.

Ο χρυσός ανακατέλαβε πρόσκαιρα το ψυχολογικό φράγμα των 1.200 δολ. ανά ουγκιά το οποίο όμως δεν κατάφερε να κρατήσει και αυτή την ώρα υποχωρεί 0,84% στα 1.186 δολ. ανά ουγκιά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v