Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος 150 μονάδων για Dow Jones

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, την ημέρα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ανοδος 1,5% για το αργό. Μικρή πτώση για χρυσό. Βουτιά για τα αμερικανικά ομόλογα και το γεν. Κέρδη 1,4% της στερλίνας έναντι του δολαρίου. Υψηλότερα 2% η Goldman Sachs.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στη Βρετανία και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 17.952 μονάδες, o Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,23% στις 4.892 μονάδες, ενώ o S&P 500 κινείται 1% υψηλότερα στις 2.106 μονάδες.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι οριακό, αν και οι σφυγμομετρήσεις που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη και σήμερα καταγράφουν ενίσχυση του «Bremain». 

Η τελευταία διαδικτυακή δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε δίνει ευρύ προβάδισμα δέκα μονάδων στο Bremain, που φτάνει το 55% έναντι 45% του Brexit.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στις 259.000 την εβδομάδα που έληξε στις 18 Ιουνίου, από 277.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στις 270.000.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της στερλίνας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Το βρετανικό νόμισμα κινείται 1,4% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,489.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 1,28% στα 49,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,54%, στα 1.263 δολάρια ανά ουγκιά.

Βουτιά πραγματοποιεί το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης στο 1,75%.

Στο ταμπλό, κέρδη 2% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, τα υψηλότερα στον δείκτη Dow Jones. 

Σημαντική άνοδο σημειώνει και η μετοχή της JP Morgan, καταγράφοντας κέρδη 1,5%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v