Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά τον Ντράγκι

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι. Απώλειες 2% για το αργό. Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου βούτηξε το ευρώ. Διολισθαίνει 2,8% η μετοχή της Verizon.

Με εναλλαγή προσήμων συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall Street, μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ δεν συζήτησε σήμερα το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος αγορών ομολόγων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 18.211 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,04% χαμηλότερα στις 5.244 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,02% στις 2.143 μονάδες. 

Ο διοικητής της ΕΚΤ υπογράμμισε πως οι μηνιαίες αγορές των 80 δισ. ευρώ θα συνεχιστούν ως τον Μάρτιο του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί. Διευκρίνισε ωστόσο πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συζήτησε σήμερα μια επέκταση του QE και αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για περιστολή των μηνιαίων ρυθμών αγορών (tapering).

«Κάποιες φορές είναι σημαντικό να λέμε τι δεν συζητήσαμε. Και δεν συζητήσαμε το tapering, ή τον χρονικό ορίζοντα του προγράμματος αγορών των στοιχείων ενεργητικού», ανέφερε. Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν είναι πιθανό να υπάρξει μια απότομη διακοπή του προγράμματος.

Σημείωσε επίσης πως τον Δεκέμβριο η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τι θα κάνει τους επόμενους μήνες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την εβδομάδα που έληξε στις 15 Οκτωβρίου στις 260.000 από τις 247.000, επίπεδο που ήταν το χαμηλότερο από το 1973.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στις 250.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, ενισχύθηκε στις 251.750 από 249.500.

Ο αξιωματούχος της Fed, Γουίλιαμ Ντάντλεϊ, επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αργότερα το 2016, εφόσον τα οικονομικά στοιχεία παραμείνουν ισχυρά.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Verizon ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε κέρδη ύψους 3,6 δισ. δολαρίων ή 89 σεντς ανά μετοχή, από 4 δισ. ή 99 σεντς ανά μετοχή το ίδιο διάστημα πέρυσι.Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν κατά 6,7% σε 30,94 δισ. δολάρια. Το ποσό δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών του Thomson Reuters για 31,09 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Verizon διολισθαίνει 2,8%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 50,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,19% στα 1.272 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ βουτάει σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, μετά την άρνηση του Ντράγκι ότι συζητήθηκε επέκταση του προγράμματος αγορών ομολόγων (QE) στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v