Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική ανάκαμψη στην Wall Street

Περαιτέρω καλές ειδήσεις για την αμερικανική αγορά εργασίας, η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και νέα επιχειρηματικά deals, στηρίζουν σε δυναμική αντίδραση την Wall Street. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι νέες ευοίωνες εξελίξεις για την απασχόληση και η πτώση των τιμών του πετρελαίου εμπνέουν δυναμική αντίδραση στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,43% στις 12.239 μονάδες, ο S&P 1,46% στις 1.327 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,77% στις 2.796 μονάδες.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε περαιτέρω, κατά 20.000 αιτήσεις, την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκαν στις 368.000. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των νέων ανέργων θα πρέπει να παραμένει κάτω από τις 400.000 για αρκετό διάστημα, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τάσεις βελτίωσης στην αγορά εργασίας.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε και περαιτέρω βελτίωση στον δείκτη ISM υπηρεσιών.

Μετά τις πολυήμερες απώλειες εξαιτίας της αναταραχής στην Μέση Ανατολή, η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αξιοποιείται ως αφορμή για αγορές.

Η προσπάθεια ειρηνευτικών συνομιλιών στην Λιβύη προκάλεσε την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού, που διολίσθησε έως τα 113 δολ. ανά βαρέλι στο Λονδίνο.

Στην Ευρώπη η διατήρηση σταθερών επιτοκίων στην ευρωζώνη επέτεινε την αρχική άνοδο και ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,53% στις 6.005 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,62% στις 7.226 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,66% στις 4.061 μονάδες.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά με στήριξη από τα όσα ανακοινώθηκαν χθες για την αμερικανική οικονομία μέσω της Φαιάς Βίβλου της Fed και την εκτίναξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Νότιο Κορέα.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της News Corp. αντιδρά με άνοδο στην εξασφάλιση έγκρισης για εξαγορά του υπόλοιπου 61% της British Sky Broadcasting Group.

Σε άλλη εξέλιξη από τον χώρο των εξαγροών, η H.J. Heinz θα εξαγοράσει 80% της βραζιλιάνικης Coniexpress S.A. Industrias Alimenticias.

Η αλυσίδα λιανεμπορίου Big Lots ενισχύεται 3,3% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Η Zumiez (+6%), ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 12,8%.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσει επίσης η Kroger Co.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v