Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall "χειροκροτεί" τα αποτελέσματα της συνόδου

Με συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχονται οι επενδυτές τα αποτελέσματά της "μεγάλης συνόδου" της Ε.Ε. με την λήψη μέτρων για την εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη. Θετική τραπεζική αντίδραση. Ενισχύεται το ευρώ.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχονται οι επενδυτές τα αποτελέσματά της «μεγάλης συνόδου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την λήψη μέτρων για την εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,95% στις 12.112 μονάδες, ο S&P 1,04% στις 1.247 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,83% στις 2.618 μονάδες.

Αισθητή άνοδο καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος.

Μετά από ολονύχτιες συνομιλίες στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πλην του Βρετανού κ. Cameron (και τριών ακόμη που μελετούν την απάντησή τους), συμφώνησαν να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις στην συνθήκη της Ε.Ε.

Αυτό σημαίνει ότι τα 17 μέλη της ευρωζώνης συν 6 επιπλέον, θα συμμετέχουν σε νέα διακυβερνητική συμφωνία με στόχο την μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση.

Η εξέλιξη θεωρείται ευνοϊκή στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, αλλά πάντως η σύνοδος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και παραμένουν μεγάλα προβλήματα στις αγορές, οπότε οι επενδυτές αποφεύγουν τις έντονες κινήσεις.

Στην Ευρώπη τα πρόσημα είναι από το πρωί εναλλασσόμενα και αυτή την ώρα και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,64% στις 5.519 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,67% στις 5.973 μονάδες, ενώ ο CAC αποκομίζει κέρδη 2% στις 3.159 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύεται αυτή την ώρα στο 1,34 δολ.

Ο δείκτης Dow διολίσθησε χθες σχεδόν 200 μονάδες, μετά από τριήμερη άνοδο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η μετοχή της Texas Instruments βουλιάζει κατόπιν δυσμενούς πρόβλεψης για τις πωλήσεις και τα κέρδη.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, τo εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε 1,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου του έθνους στα 43,5 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v