Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Απώλειες στα μεθεόρτια της συνόδου

Η δυσμενής "αξιολόγηση" της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής από τους οίκους Moody's και S&P προκαλεί σημαντικές απώλειες στα χρηματιστήρια. Εντονες πιέσεις σε τράπεζες αλλά και τεχνολογία στην Wall, 30$ κάτω ο χρυσός.

Η δυσμενής αξιολόγηση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής από τους οίκους Moody's και S&P προκαλεί σημαντικές απώλειες στα χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν ότι τα μέτρα στα οποία συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επαρκέσουν για να συγκρατήσουν την κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,49% στις 5.447 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 2,87% στις 5.815 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται με απώλειες 1,99% στις 3.109 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης ΜΙΒ υποχωρεί 3,2%.

Ο τραπεζικός κλάδος υφίσταται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Η μετοχή της Intel διολισθαίνει 3,4% και παρασύρει σε αισθητές απώλειες τον τεχνολογικό κλάδο.Ο τεχνολογικός κολοσσός υποβάθμισε τους στόχους εσόδων στο δ΄ τρίμηνο εξαιτίας ελλείψεων από τους προμηθευτές hard disk drive.

Ο δείκτης Dow έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 1,6% στη Wall Street, στον απόηχο της συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών για σύσφιγξη της δημοσιονομικής συνεργασίας τους καθώς και του άλματος στο καταναλωτικό κλίμα των ΗΠΑ σε υψηλό έξι μηνών.

Ο αρχικός ενθουσιασμός όμως ανατράπηκε σήμερα, όταν μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης
πιστοληπτικής ικανότητας προειδοποίησαν ότι η συμφωνία δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστούν τα ογκώδη προβλήματα της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

Αρκετοί παρατηρητές περιμένουν ότι σύντομα κάποιοι οίκοι θα υποβαθμίσουν μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης, όπως τη Γαλλία.

Η σημερινή δημοπρασία ιταλικών ομολόγων δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις ανησυχίες, καθώς παρατηρήθηκε ελαφρά μόνο αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,86% στις 5.481 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 2,36% στις 5.845 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται με απώλειες 1,77% στις 3.116 μονάδες.

Ο ιταλικός δείκτης ΜΙΒ υποχωρεί 2,2%.

Το ευρώ εμφανίζει πτώση 0,8% στο 1,326 δολ.

Έντονες ρευστοποιήσεις επικρατούν στην αγορά του χρυσού, με το συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου να υποχωρεί πάνω από 30 δολάρια, στα 1.686 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο υποχωρεί 1,2 δολ. περίπου στα 98,2 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v