Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δείκτης ”νέων εισαγωγών” από την Ελευθεροτυπία

Δείκτης ”νέων εισαγωγών” από την Ελευθεροτυπία

Δείκτης ”νέων εισαγωγών” από την Ελευθεροτυπία
Αν κάποιος αγόραζε από τον Ιανουάριο του 1999 μόνο μετοχές νεοεισηγμένων εταιρειών και τις πουλούσε 12 μήνες (με τη συμπλήρωση ενός έτους) από την εισαγωγή τους, σήμερα το χαρτοφυλάκιό του θα εξακολουθούσε να καταγράφει κέρδη 52,73%.

Αντίθετα, αν αγόραζε μόνο τις μετοχές που συνθέτουν τον Γενικό Δείκτη, θα κατέγραφε ζημίες 38,94%. Επίσης, από τις αρχές του 2002 μέχρι και την 11η Νοεμβρίου, οι μετοχές των νεοεισηγμένων εταιριών κατέγραψαν τις μισές απώλειες συγκριτικά με τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. (-15,72%, έναντι -29,3% του Γενικού Δείκτη).

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από τα συγκριτικά διαγράμματα του ”Ελευθεροτυπία - Νέων εισαγωγών”, του δείκτη που καταγράφει την πορεία των εταιριών που μπαίνουν για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Το διάγραμμα του ”Ε - Νέων εισαγωγών” αποτυπώνει την πορεία των εισηγμένων εταιρειών, που δεν έχουν συμπληρώσει έναν χρόνο παρουσίας στη χρηματιστηριακή αγορά. Κάθε νεοεισηγμένη εταιρεία προστίθεται στο καλάθι του δείκτη και βγαίνει από αυτό μόλις συμπληρωθούν 12 μήνες από την ημέρα εισαγωγής.

O δείκτης ”Ελευθεροτυπία Νέων Εισαγωγών” (Ε-IPO) εντάσσεται στην ομάδα των χρηματιστηριακών δεικτών ”ΔΕΙΚΤΕΣ-Ε” που δημιούργησε η ”Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v