Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είναι σκόπιμη η επιβίωση της Multirama ;

εκτός από το τζίρο, που εμφάνισε αύξηση κατά 27%, όλα τα υπόλοιπα ενοποιημένα μεγέθη της εταιρίας είναι, για το 2001, αρνητικά. Μεταξύ άλλων, οι ζημίες της τάξης των 5,88 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, καθιστούν αμφίβολη επιλογή τη συνέχιση της δραστυηριότητας τηε εταιρίας.

Είναι σκόπιμη η επιβίωση της Multirama ;
Οι αριθμοί είναι σκληροί και θέτουν ερωτήματα για τη σκοπιμότητα επιβίωσης της εταιρείας, ιδίως αν επαναληφθούν τα αποτελέσματα του 2000 (το πρώτο τρίμηνο, κατά δήλωση του ίδιου στελέχους, ήταν επίσης ”κακό”).

Με εξαίρεση τον τζίρο, που παρουσίασε αύξηση κατά 27%, αγγίζοντας τα 60 εκατ. ευρώ, όλα τα υπόλοιπα ενοποιημένα μεγέθη της Multirama κινήθηκαν αρνητικά το 2001. Από κέρδος 3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, η εταιρία κατέγραψε το 2001 ζημίες 5,88 εκατ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές ζημίες (συμπεριλαμβάνουν και αποζημιώσεις αποχωρησάντων) έφτασαν τα 6,9 εκατ. ευρώ.

Οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν σε 63,2 εκατ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 22,45%), ενώ τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν, από 11,24, σε μόλις 5,23 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 1/12 των υποχρεώσεων! Με απλά λόγια, αν επαναληφθούν οι ζημίες του 2001, η εταιρεία θα κλείσει την τρέχουσα χρήση με αρνητικά ίδια κεφάλαια!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ”κλειδιά” για το μέλλον της Multirama εξακολουθεί να τα κρατά ο ίδιος ο Πάνος Γερμανός (η ”Γερμανός” κατέχει τουλάχιστον το 41,91% της εταιρείας), ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να την κρατήσει σε αυτόνομη λειτουργία. Θα συνεχίσει, όμως, να έχει την ίδια άποψη, αν αποδειχθεί ότι προκαλεί μόνιμη αιμορραγία στη ”Γερμανός” εις βάρος των συμφερόντων των μετόχων της;

Μαζί του, τουλάχιστον προς το παρόν, φαίνεται ότι συντάσσεται και ο Αντώνης Κυριαζής, της Singular, που, όπως αναγράφουν οι καταστάσεις του ΧΑΑ, διαθέτει ακόμη το 24,43%, ενώ η Σαράντης έχει μόνον το 9,4%.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το περασμένο καλοκαίρι ετέθη θέμα παραχώρησης του ποσοστού ενός εκ των δύο μεγαλομετόχων στον άλλον, με αντίτιμο που χαρακτηρίστηκε τότε, κατά τις ίδιες πηγές, ”φιλικό και λογικό”.

Εντούτοις, αυτή η ”επί της αρχής” συμφωνία δεν ετέθη -τουλάχιστον προς το παρόν- σε εφαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v