Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσός (ΤΧΣ): Τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά

Οι επενδυτές μας λένε πως πιστεύουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στη σημερινή διάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και στις συνέργειες που θα προκύψουν καθώς και στο «equity story» της κάθε τράπεζας, τόνισε ο αναπληρωτής CEO του Ταμείου.

Κουτσός (ΤΧΣ): Τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά
Το ΤΧΣ αποτελεί το επενδυτικό καταφύγιο για το τραπεζικό σύστημα τόνισε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Γιώργος Κουτσός.

Σύμφωνα με το κ. Κουτσό η εμπιστοσύνη των επενδυτών επανέρχεται σταδιακά στην ελληνική οικονομία κάτι που δείχνουν περίτρανα τα σημερινά επίπεδα των spread. Επιπλέον επισήμανε ότι το ΤΧΣ είχε και έχει συνομιλίες από πολλούς επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Οι επενδυτές στις συζητήσεις μας λένε πως πιστεύουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στη σημερινή διάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και στις συνέργειες που θα προκύψουν καθώς και στο «equity story» της κάθε τράπεζας. Τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά.

Τέλος στέλνοντας ένα μήνυμα προς τις τράπεζες ως εκπρόσωπος του Βασικού Μετόχου είπε πως πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι θα λειτουργήσουν σε ένα έντονο εποπτικό περιβάλλον λόγω της χρηματοδότησής τους και θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην επιστροφή σε ιδιωτικά χέρια.

Σε ερώτηση πόσα εκτιμά το ΤΧΣ ότι θα λάβει από τις συστημικές τράπεζες απάντησε ότι με βάση τη σημερινή αποτίμηση τους ο στόχος δεν είναι μακριά, ωστόσο θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά όταν θα γίνουν οι πωλήσεις των τραπεζών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v