Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εκτίναξη των NPLs προβλέπει η PwC

Η επάνοδος των τραπεζών στην κερδοφορία είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν οι ζημίες που θα προκύπτουν από τα «κόκκινα δάνεια» και να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, λέει η PwC.

Νέα εκτίναξη των NPLs προβλέπει η PwC

Περαιτέρω άνοδος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 40%, από 32% που ήταν το 2013, εκτίμησε ότι θα υπάρξει το 2014 ο Μάριος Ψάλτης, διευθύνων σύμβουλος της PricewaterhouseCooper σε ομιλία του στην ημερίδα.

Επίσης ανέφερε ότι θα προστεθούν 20 δισ. ευρώ στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Αναφερόμενος γενικότερα στις προτεραιότητες των ελληνικών τραπεζών ο κ. Ψάλτης επισήμανε ότι θα πρέπει να επιτύχουν κέρδη προ προβλέψεων τουλάχιστον 4 - 5 δισ. ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Η επάνοδος στην κερδοφορία είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν οι ζημίες που θα προκύπτουν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κατ' επέκταση για να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.

Αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των εξυπηρετούμενων δανείων, είπε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν στη δημιουργία εσωτερικών εξειδικευμένων μονάδων, επισημαίνοντας ότι το μοντέλο των bad banks στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v