Δείτε εδώ την ειδική έκδοση
Σεπ 5 2019

ΧΑ: Κρατά τα κέρδη ο Γενικός Δείκτης

ΧΑ: Κρατά τα κέρδη ο Γενικός Δείκτης

Σε ανοδική τροχιά τα κύρια χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, υπεραποδίδει το ΧΑ. Στο μείον το Λονδίνο, με τον FTSE100 0,73% χαμηλότερα στις 7.258 μονάδες, με τις εξελίξεις για το Brexit να καθορίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,72% στις 12.107 μονάδες, με ενθαρρυντική ένδειξη πως επανέρχεται -μέχρι πριν λίγο- υψηλότερα των 12.100 μονάδων.

Στο ΧΑ, οι long έχουν παραλάβει τη σκυτάλη από τους short, και προσεκτικά, μεθοδικά και απόλυτα τεχνικά οδηγούν το χρηματιστήριο προς την αντίσταση των 870 μονάδων. Στις 865 ο Γενικός Δείκτης, με υψηλό ημέρας, νωρίτερα, στα 867,28 και ζητούμενο ένα «κλείσιμο» πάνω από τις 770/780 αύριο Παρασκευή. Ετσι ώστε οι traders να ξεκινήσουν την προσεχή εβδομάδα διατηρώντας το πλεονέκτημα, με ορίζοντα την πολύ κρίσιμη συνεδρίαση της Πέμπτης, λόγω ΕΚΤ.

Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος και λόγω των προσδοκιών που καλλιεργούνται εξαιτίας των πολύ πιθανών συγκεκριμένων ανακοινώσεων από τον Μάριο Ντράγκι για το πολυαναμενόμενο πακέτο μέτρων για την τόνωση της ρευστότητας στο ευρω-σύστημα, μπας και ενισχυθεί λίγο ο δομικός πληθωρισμός, ο ρυθμός ανάπτυξης της ασθμαίνουσας οικονομικά Ευρώπης, πλέον και της Γερμανίας.

Μια... εργαλειοθήκη τέτοιων μέτρων θα ευνοήσει -σε δεύτερο χρόνο- κυρίως το εγχώριο banking και μέσω αυτού όσων εισηγμένων σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε deals αναχρηματοδότησης υφιστάμενων υποχρεώσεων, να υλοποιηθούν 3-4 μεγάλα projects διάσωσης εταιρειών (κυρίως στη μεταποίηση...). Συνεπώς η όποια απόφαση του απερχόμενου super Mario αφορά και τον τραπεζικό κλάδο και συνακόλουθα μέρος του επιχειρείν.

Στην περιοχή των 777 ο ΔΤΡ, με υψηλό ημέρας στις 778,70 και εδώ με ζητούμενο ένα «κλείσιμο» του κλαδικού δείκτη, έστω και οριακά υψηλότερα των 780, αύριο Παρασκευή.

Στο 38% το ποσοστό αξίας συναλλαγών για τις τραπεζικές και αυτό επειδή σήμερα παρατηρείται επιστροφή αγοραστών στα blue chips, μετά τη χθεσινή διόρθωση της πλειονότητας των μη τραπεζικών.
Ισχυρή σήμερα η Coca Cola, καθότι ευνοείται από το arbitrage ΧΑ-City, με αφορμή τις διακυμάνσεις του αγγλικού νομίσματος.

Σημαντική η ενίσχυση για μετοχές των Cenergy, στο 1,428 ευρώ, του ΑΔΜΗΕ στα 2,18, της ΔΕΗ, στα 3,068, της ΕΧΑΕ, στα 4,79 καθώς ευνοείται από την άνοδο της αγοράς και της σημαντικής αύξησης των συναλλαγών, της Μυτιληναίος, στα 10,12 και του ΟΤΕ, στα 2,17% συμβάλλοντας καθοριστικά στην άνοδο και του FTSE25.
Λίγο μετά τις 15:30, ο τζίρος στα 35 εκατ. με προοπτική να ξεπεράσει τα 60 εκατ.

Στις 70/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με μεγαλύτερη άνοδο για ΚΕΚΡΟΨ, στα 3,11 ευρώ, Moda Bagno, στο 0,685 ευρώ, Intracom, στο 1,07 ευρώ για μετοχές με ελάχιστο τζίρο τις 10.000 ευρώ και συναλλακτικότητα που επιτρέπει την... έξοδο, χωρίς εγκλωβισμούς.

Στο 1,594% και νέο ιστορικό χαμηλό για την απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v