Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αδύναμος κρίκος» τα blue chips στο Χρηματιστήριο

Παρά την άνοδο 2,5% του τραπεζικού κλάδου ο ΓΔ παρέμεινε στάσιμος στη σημερινή συνεδρίαση. Πίεση σε Motor Oil, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛ.ΠΕ., Βιοχάλκο. Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα στην αξία των συναλλαγών.

«Αδύναμος κρίκος» τα blue chips στο Χρηματιστήριο

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα και τον θετικό βηματισμό των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Βρετανία, λίγο μετά το μέσον της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., είχε απωλέσει το σύνολο των αρχικών του κερδών και από εκεί και πέρα, “παίχτηκε” μέχρι τέλους το πρόσημο της συνεδρίασης, ενώ σχετική αύξηση παρουσίασε ο τζίρος (ο υψηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων).

Αυτά την ώρα που οι αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών ομολόγων δοκίμασαν νέα ιστορικά χαμηλά, για να ανακάμψουν οριακά στην συνέχεια (στο 1,574% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Από την άλλη, αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2019 (τριμηνιαία) και 1,9% έναντι του β' τριμήνου του 2018 (ετήσια) ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και την αναθεώρηση στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο (ανάπτυξη 1,1%, αντί αρχικής εκτίμησης για 1,3%), ο ρυθμός ανόδου του ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο διαμορφώνεται στο 1,5%.

Αν ληφθούν υπ΄ όψιν όλα τα παραπάνω, αλλά και το γεγονός ότι το Χ.Α. ερχόταν από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να αθροίζει απώλειες 1,64% και τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, διήμερες απώλειες 5,35%, η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και αποκαρδιωτική.

Αξίζει να σημειωθεί η μικρή υποχώρηση κάποιων Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών από τα πρωινά υψηλά (ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ), αλλά και η έλλειψη διάθεσης να παράσχουν βοήθειες στους δείκτες, από την συντριπτική πλειονότητα των μη Τραπεζικών blue chips.

Αξίζει υποσημείωσης ότι στα χαμηλά ημέρας, ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε και τιμές χαμηλότερα των 850 μονάδων, όμως η “επέμβαση των ψυχραιμότερων” απέτρεψε τα χειρότερα (!)

Η γενικότερη εικόνα της Εγχώριας Αγοράς, έχει αναγκάσει αρκετούς Αναλυτές να προκρίνουν το σενάριο της πλάγιας – πλαγιοκαθοδικής κίνησης σαν επικρατέστερο, περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις των ECB και Fed (Στις 12 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνει την νομισματική της πολιτική η ECB και στις 18 του μηνός η Fed).

Την άποψη ότι οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% στους οποίους έχει δεσμευτεί η Ελλάδα πρέπει να επανεξεταστούν με μεγάλη προσοχή, εξέφρασε η μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ακρόασής της, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας την αναφορά από το Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλώ, να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν Εθνική (+3,20%) και Πειραιώς (+2,45%), δεν ήλθε σε επαφή με το “κόκκινο” η Eurobank (+3,02%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξε η μετοχή της Alpha Bank (+1,92%).

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, κινούμενος μεταξύ 761,06 (+2,82%) και 739,5 μονάδων (-0,09%), έστω και αν οι αγοραστές έδειξαν να έχουν τον έλεγχο της τάσης.

Στις 17.00 ο ΔΤΡ βρέθηκε στις 755,42 μονάδες (+2,06%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 759,10 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,55%.

Για τον εν λόγω δείκτη και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, έχει απομακρυνθεί αισθητά η πρώτη ζώνη αντίστασης στις 800 – 808 μονάδες, ενώ πάρα πολλά θα κριθούν από τις αντοχές της ζώνης στήριξης 725 – 716. Στις 653 μονάδες και μέχρι νεωτέρας, παραμένει το ημερήσιο “stop long”.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, που προβλημάτισε πολλούς Αναλυτές για την έλλειψη διάθεσης να παράσχει βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι ΑΔΜΗΕ (+0,24%), Αεροπορία Αιγαίου (+2,74%), ΕΕΕ (+0,62%), Μυτιληναίος (+0,20%), ΟΠΑΠ (+0,75%), ΟΤΕ (+0,76%) και αμετάβλητος ο τίτλος της Cenergy.

Από το σύνολο των μη Τραπεζικών blue chips, μόλις δύο ήταν αυτά που κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο και δεν ήταν άλλα από τους τίτλους των Αεροπορίας Αιγαίου (+2,74%) και ΕΕΕ (+0,62%).

Ξεκινώντας από την ΑΡΑΙΓ, σήμερα επιχείρησε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και οκτώ πτωτικές στις τελευταίες δώδεκα, σε μία πλαγιοκαθοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα 8,11 ευρώ (κλείσιμο 19/8).

Η μετοχή είναι σε ημερήσιο “short” με “stop” τα 8,10 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η πρώτη στήριξη στα 7,72 ευρώ. Καθοδική διαφυγή, θα ανοίξει τον δρόμο για υποχώρηση προς τα 7,50 ευρώ.

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΕΕ. Το ημερήσιο “stop short” στα 31,95 ευρώ, ενώ σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, προσοχή χρειάζεται η πρώτη στήριξη στα 30,30 ευρώ. Αμέσως επόμενη στήριξη, στα 29,00 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, συνεχίζεται το μάζεμα στην Frigoglass (0%), ενώ με τους αγοραστές συντάσσονται και ανώτερα διευθυντικά Στελέχη, χωρίς πειστικό “bid” η συνέχιση της ανοδικής κίνησης στον Χαϊδεμένο (+3,26%), επιμένουν πλαγιοανοδικά Τεχν. Ολυμπιακή (+5,79%) και Moda Bagno (+4,88%), ενώ τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο Άβακας (-1,73%).

Με αυξομειώσεις συναλλαγών ο Λούλης (+4,19%), επιστροφή αγοραστών σε ΕΥΔΑΠ (+1,46%) και Σπύρου (+4,17%), τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Pasal (+11,11%, με καθυστερημένη εμφάνιση των αγοραστών), αντέδρασε μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η Ελγέκα (+5,71%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Profile (+1,71%).

Όλο και ψηλότερα η Βιοτέρ (+17,74%), άτσαλη διόρθωσε μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Τρ. Αττικής (-5,06%) και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Λύκο (+5,60%, είχαν προηγηθεί τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες πέντε).

Εμφάνιση μικρού πωλητή στον Καρέλια (-8,57%), τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 27/8 για την AS Company, ενώ αύξησε συναλλαγές η Δομική Κρήτης (+3,12%).

Χωρίς ουσιαστική μεταβολή, τα τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στην ζώνη 851 – 845 και πρώτη αντίσταση στις 878 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η πρώτη στήριξη στις 2102 μονάδες και η πρώτη, σημαντική, αντίσταση στην ζώνη 2186 – 2193.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Μία αντίδραση έδειχνε πιθανή στη σημερινή συνεδρίαση, αν συνυπολογιστούν οι απώλειες που είχαν προηγηθεί, ενώ οι Διεθνείς Αγορές φαίνεται πως ανακάμπτουν μετά την πρόσφατη σημαντική υποχώρηση. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε, στις 12.00 τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο ενώ μετά το κλείσιμο έχει τηλεδιάσκεψη η Fourlis για την πορεία των αποτελεσμάτων. Όσον αφορά το ΑΕΠ, ‘η βελτίωση των τάσεων υποστηρίζει τους δημοσιονομικούς στόχους και θα μπορούσε να δικαιολογήσει περαιτέρω αναβαθμίσεις και αξιολογήσεις, καθώς και επιτεύγματα με στόχο τα πλεονάσματα. Η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί το 2019 και το 2020, ενώ οι προβολές των επίσημων τομέων εκτιμούν ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι 2,3% και 2,1%, σε ετήσια βάση, το 2019 και 2020 αντιστοίχως” αναφέρει η Beta Sec.

“Αν και τα νέα από Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα Παγκοσμίως, η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά απογοήτευσε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, δεδομένων των συνθηκών. Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ β΄ τριμήνου κατά 1,9% σε ετήσια βάση, δεν κατάφερε να στηρίξει το ήδη ‘μουδιασμένο’ κλίμα των τελευταίων ημερών”, επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης.

Κοιτάζοντας τους Ευρωπαϊκούς δείκτες, η εικόνα τους είναι αρκετά βελτιωμένη, ειδικά μετά την σημερινή συνεδρίαση με την πλειοψηφία να διατηρεί το αγοραστικό σήμα σταθερό. Όσον αφορά τους κύριους Αμερικανικούς δείκτες, συνεχίζουν, προς το παρόν, να κινούνται εντός ενός range, βρισκόμενοι όμως στο άνω εύρος τιμών, καθιστώντας την ανοδική διάσπαση εφικτή όσο το θετικό επενδυτικό κλίμα διατηρείται.

Ανάλογη εικόνα και για την Ελληνική Αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά, μετά το comeback του Αυγούστου. Η τασική στήριξη της Αγοράς εντοπίζεται στις 840 μονάδες, ενώ πριν την κύρια αντίσταση των 900 μονάδων, οι 880 μονάδες φαίνεται να αποτελούν τον πιο εφικτό στόχο της Αγοράς. Ως βασικό σενάριο, θα αναμέναμε μία συσσώρευση μεταξύ της ζώνης 830 – 880, τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών, όπου αναμένεται να δώσουν και τον τόνο για την συνέχεια.

Στην περίπτωση του δείκτη Τραπεζών, απολύτως φυσιολογική η πρόσφατη διόρθωση, μετά την ανοδική κίνηση που επανέφερε το αγοραστικό σήμα. Οι αντιστάσεις του κλαδικού δείκτη βρίσκονται στις 785 και 830 μονάδες, ενώ τα “αναχώματα”, σε περίπτωση οπισθοχώρησης, εντοπίζονται στις 725 και 705 μονάδες.

Συνοψίζοντας, οι φτωχοί όγκοι συναλλαγών και η αβεβαιότητα των επομένων εβδομάδων, κρατάνε τον πήχη χαμηλά για την Ελληνική Αγορά.

“Ως επικρατέστερο σενάριο θα βλέπαμε μία συσσώρευση τιμών μεταξύ 830 - 880 μονάδων, τουλάχιστον μέχρι τις συνεδριάσεις των Κεντρικών τραπεζών στις 12/9 (ΕΚΤ) και 18/9 (Fed)”, σημειώνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα (ξεχώρισε το +3,90% για τον Hang Seng) ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Θετικός βηματισμός στην Ευρώπη, αλλά και στις πρώτες ώρες συνεδρίασης στην Wall Street.

Σημαντική αντίδραση για το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για το Ευρώ.

Μάζεψε τις πρωινές απώλειες ο Χρυσός, γύρισε σε ανοδικό πρόσημο το Ασήμι, υποχωρεί χαμηλότερα των $10500 το Bitcoin.

Η Επικεφαλής της Κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανακοίνωσε την απόσυρση του νομοσχεδίου έκδοσης στην Κίνα. Η Λαμ έκανε την ανακοίνωση σε συνάντηση που είχε με Βουλευτές και Αντιπροσωπείες του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας.

Με ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με την IHS Markit, ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ, αυξήθηκε στις 51,9 μονάδες τον Αύγουστο, από 51,5 τον Ιούλιο.

Κινήθηκε ανώτερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 51,8 μονάδες.

“Η Οικονομία της Ευρωζώνης αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμους κινδύνους”, υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η επερχόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι “ο πληθωρισμός επιμένει να είναι αρκετά χαμηλός, ενώ η ιδιαίτερα διευκολυντική πολιτική δικαιολογείται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα”.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Μικρή πτώση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε 2,7%, στα $54 δισ. Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα συρρικνωνόταν στα $53,5 δισ., τον Ιούλιο.

“Δεν θα περάσει πολύς καιρός, μέχρι να εξαπλωθούν και στις ΗΠΑ τα αρνητικά επιτόκια”, υποστήριξε, σε συνέντευξή του στο CNBC, ο πρώην επικεφαλής της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, προσθέτοντας ότι οι Επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν την απόδοση του 30ετους ομολόγου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από $16 δισ. χρέους με αρνητικές αποδόσεις σε όλο τον Κόσμο, καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες ρίχνουν τα επιτόκια, για να στηρίξουν την Παγκόσμια Οικονομία.

Επιστροφή στο ΧΑ

“Η ανάπτυξη στην Ελλάδα υπερέβη τις εκτιμήσεις το δεύτερο τρίμηνο”, σημειώνει η Citi σε σχόλιό της μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Όπως αναφέρει ο Οίκος, “η Ελληνική ανάπτυξη παραμένει σε μεγάλο βαθμό αποσυνδεδεμένη από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, ενώ επηρεάζεται κυρίως από τις αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική και τις εισροές Ξένων επενδύσεων. Οι εξαγωγικές επιδόσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται λόγω και του Τουρισμού. Αυτό αποτελεί εγγύηση ότι η ανάπτυξη στη Χώρα θα παραμείνει στα επίπεδα του 1,5% - 2% τα επόμενα χρόνια”.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 864,21 (+1,21%) και 849,62 μονάδων (-0,50%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 854,61 (+0,08%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 854,48 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,07%.

Ο τζίρος στα 61,1 εκατ., από τα οποία τα 7,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ), ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ απασχόλησε το 27,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο η ΤΕΝΕΡΓ δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο.

Δεν “κοκκίνισαν” καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, CENER.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική, Αεροπορία Αιγαίου, ΟΤΕ και Eurobank και στο χαμηλό οι Cenergy, Motor Oil, Jumbo, Fourlis, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η τελική εικόνα με 60 ανοδικές μετοχές, έναντι 59 πτωτικών, ενώ 13 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση αισθητής ανοδικής αντίδρασης στην Αγορά Παραγώγων, με τον όγκο συναλλαγών να παρουσιάζει μικρή αύξηση στο συμβόλαιο του δείκτη και ευδιάκριτη μείωση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (21.531 συμβόλαια).

Στα 15.852 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 15.755 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.706, 1.414 για τον Σεπτέμβριο και 292 για τον Οκτώβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.117,75) κινήθηκε μεταξύ 2.104 και 2.140 μονάδων.

Επέστρεψε ο δανεισμός τίτλων (100.000 Alpha Bank, 14.000 Intralot, 13.835 Μυτιληναίος), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.354), Alpha Bank (5.852), Πειραιώς (2.346), ΔΕΗ (1.167), Εθνική (4.987), MIG (1.656), ΑΔΜΗΕ (118), Τρ. Αττικής (172), ΓΕΚ (385), Μυτιληναίο (347), Ελλάκτωρα (240), Viohalco (360), ΟΤΕ (388), Intralot (439), Jumbo (141), ΟΠΑΠ (138).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 50.042, Alpha Bank 67.081, Εθνική 47.196, MIG 85.479, Πειραιώς 23.036, ΔΕΗ 17.201, Μυτιληναίο 11.979.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

           Position Holder                               Name of Issuer                  NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,01%

2019-08-07

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,99%

2019-07-09

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

2,10%

2019-08-14

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,62%

2019-08-30

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 56.121.455 τεμ., (από 55.021.455 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 26.954.177 τεμ. (26.954.177), ΔΕΗ 6.704.674 τεμ. (6.688.565), Eurobank 70.539.219 τεμ. (70.640.019), Εθνική 28.139.325 τεμ. (27.743.668), ΟΠΑΠ 1.279.607 τεμ. (1.279.607), Folli Follie Group 1.314.253 τεμ. (1.314.253).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v