Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση με μοχλό τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 860 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ανοδος σχεδόν 2% για τον κλάδο, βοήθειες στην τάση και από ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Motor Oil.

Αντίδραση με μοχλό τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Προσεκτικό ανοδικό το ξεκίνημα, από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο και Αθήνα. Με μικρές απώλειες το Λονδίνο.

Κατευθείαν, στα καθ' ημάς, με τη σημείωση πως το GREK/ETF «δείχνει» για υψηλότερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς αρκετά πάνω παραπέμπουν τα futures, με ενδεικτικό αυτό του δείκτη μας S&P 500 από τις 2.958 μον. σχεδόν 0,70% υψηλότερα.

Με αυτό το κλίμα εκτός,ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο πως -κατ' αρχήν- στο άνοιγμα και στα πρώτα 45'-50' οι αγοραστές θα αναλάμβαναν τη σκυτάλη μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στις ισάριθμες πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση, σήμερα-αύριο. Και από Δευτέρα, βλέπουμε με εστίαση στην Πέμπτη και την ΕΚΤ.

Στις τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος, με κινήσεις από βραχυπρόθεσμους traders και funds, καθώς είναι ο κλάδος επικαιρότητος αυτές τις δύο εβδομάδες. Αυτής, λόγω παρουσιάσεων σε Road Shows στο Λονδίνο, και της επόμενης, λόγω της ΕΚΤ.

Στο 44% το, μέχρι πριν λίγο, μερίδιο για τον κλάδο, με τους ΟΤΕ να είναι μπροστά στη σχετική κατάταξη και τους Μυτιληναίο, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Coca Cola, ΔΕΗ, Viohalco, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όλες με αγοραστές.

Στον τραπεζικό κλάδο, όπως και χθες μεγαλύτερος τζίρος στην Εθνική (1,035 εκατ., λίγο πριν τις 11:25) και με 1,92% άνοδο, στα 2,598 ευρώ, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με το μεγαλύτερο ποσοστό, ενισχύοντας όλους όσοι (μεταξύ αυτών και η στήλη) σε αυτή τη φάση έχουν θεωρήσει ως οδηγό του κλάδου της μεγάλης κεφαλαιοποίησης τη «γηραιότερη» του εγχώριου banking...

Στις 770 μονάδες ο ΔΤΡ, οι long θα διευκολύνονταν με ένα κλείσιμο υψηλότερα των 780 μέχρι και το τέλος της αυριανής συνεδρίασης. Για να δούμε...

Στην περιοχή των 2.135 ο FTSE με 0,96% έναντι 0,89% του ΓΔ, στις 862 μονάδες, καθώς σήμερα έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα τα blue chips πρώτης γραμμής Motor Oil, Μυτιληναίος, Jumbo, ΟΠΑΠ.

Για την πλειονότητα των μη τραπεζικών του δείκτη ήταν σαφώς υπέρ των long, με αναστροφή τάσης, εκτός των TITC, Aegean και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

Στις 57/16 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, αναλογία στην οποία είχαμε αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Μεγαλύτερη απόδοση για Moda Bagno, ΚΕΚΡΟΨ, ATTICA BANK, Intracom, Δρομέα, Alumil, Πλαίσιο κ.α.

Στις 11:45 ο ΓΔ στις 863 μον. (1,01%), ο ΔΤΡ στις 772,48 (1,76%) και ο FTSE25 στις 2.137 (1,08%). Με τον τζίρο να ξεπερνά το όριο των 10 εκατ. στις 11:40.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v