Η Coca Cola «γυρίζει» τον Γενικό Δείκτη

Παραμένει σε συναλλακτική απαξίωση το μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό, ενώ ο τίτλος της Eurobank προσπαθεί να προστεθεί στους ημερήσιους πρωταγωνιστές. Κινητικότητα σε ΓΕΚ Τέρνα, Alco και Ικτίνο, χαμηλότερα του 25άρη.

Το γύρισμα της μετοχής της ΕΕΕ σε θετικό πρόσημο με κέρδη 1,71% επαναφέρει τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος, λίγο πριν συμπληρωθούν 3,5 ώρες συνεδρίασης και αυτός βρίσκεται στις 837,95 μονάδες με κέρδη 0,12%.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 9,5 εκατομμύρια, από τα οποία οι 341.250 ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 45.500 τεμάχια της Motor Oil στα 7,5 ευρώ.

Πλην της Coca Cola, σχετικές βοήθειες στον Δείκτη δίνουν Πειραιώς, Intralot, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος, ενώ με οριακά θετικό πρόσημο κινούνται Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Τιτάν και Folli Follie Group.

Αντίθετα, προβληματίζει το -2,22% για την Alpha Bank, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δει ακόμα θετικό πρόσημο ο τίτλος του ΟΠΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλην της Alpha Bank, που έχει διακινήσει περίπου 3,4 εκατ. τεμάχια, όλοι οι υπόλοιποι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται με εξαψήφιες συναλλαγές ή και ακόμα χαμηλότερα.

Απόλυτα αποκαρδιωτική η συναλλακτική δραστηριότητα για Eurobank Properties (765 τεμάχια), Τιτάν (2.855 τεμάχια), ΟΛΠ (3.188 τεμάχια) και ΜΕΤΚΑ (4.322 τεμάχια).

Καμία ουσιαστική αλλαγή χαμηλότερα του 25άρη, εκτός του ότι στους ημερήσιους θετικούς πρωταγωνιστές προσπαθεί να προστεθεί και ο τίτλος της Eurobank, με αγοραστικό ενδιαφέρον που εμφανίστηκε λίγο μετά τις 13:15.

Από εκεί και πέρα συνεχίζεται η κινητικότητα σε ΓΕΚ Τέρνα, Alco και Ικτίνο.

Με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία έκπληξη προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, αν διοχετευθχούν στο σύστημα λίγες εντολές σχετικού ειδικού βάρους.

Παρά ταύτα, καθίσταται περισσότερο από πασιφανές αφενός το ότι η σημερινή συνεδρίαση διεκδικεί ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ για το τρέχον έτος, όσον αφορά τον τζίρο, και αφετέρου ότι η υπέρβαση των 850-870 μονάδων δείχνει περισσότερο και από ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v