Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσπάθεια διατήρησης των 1.250 μονάδων

Συνεχίζεται το αρνητικό σερί στο ΧΑ, καθώς οι ξένοι έχουν... κηρύξει επενδυτική αποχή και οι εγχώριοι παίκτες συνεχίζουν τη μερική ρευστοποίηση-κατοχύρωση θέσεών τους. Σε κίνδυνο και οι 1.250 μονάδες για τον ΓΔ, προς τις 400 μονάδες ο FT25.

Χαμηλότερα και των 1.250 μονάδων υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης. Λόγω αδράνειας και συναλλακτικής... άπνοιας, το Χ.Α. συνεχίζει στο πτωτικό σερί των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, με την αξία των συναλλαγών στα μόλις 46,5 εκατ. ευρώ λίγο πριν από τις 13:55, ενδεικτική της στάσης και των ξένων αλλά και των εγχώριων παικτών.

Από την πλευρά των ξένων συνεχίζεται η αναμονή, η αποχή από τις όποιες επενδυτικές κινήσεις τους και για λόγους που αναφέραμε στα προηγούμενα σχόλιά μας. Σημειολογικά, η αγορά μετρά αρνητικά κλεισίματα μετά την παρέμβαση του ΔΝΤ, ενώ από την αμέσως επομένη της δημοσιοποίησης της έκθεσης του Ταμείου οι ξένοι... κατέβασαν ταχύτητα.

Στις τράπεζες διατηρείται η πλαγιοκαθοδική κίνηση με συνεχείς επιλεγμένες ρευστοποιήσεις θέσεων και εναλλαγή διαχειριστών σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα. Χωρίς ωστόσο να ακυρώνεται η βραχυπρόθεσμη φορά του κλαδικού δείκτη, τουλάχιστον όσο παραμένει πάνω από τις 168-170 μονάδες, και για όσο η μετοχή της Εθνικής δεν χάνει τα 2,70-2,65 ευρώ.

Νωρίτερα η μετοχή της Εθνικής διαμορφωνόταν στα 2,75 ευρώ, ενώ της Πειραιώς υποχωρούσε στο 1,67 ευρώ, της Alpha Bank στο 0,709 ευρώ και στο 0,383 ευρώ της Eurobank με πτώση 3,5%. 

Στο 60% περίπου διαμορφώνεται ο τζίρος που έχει γίνει στις 4 τραπεζικές μετοχές, ενώ αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται στις μετοχές ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και ΟΠΑΠ. Η μετοχή του ΟΤΕ στα 11,93 ευρώ, με ενδιαφέρουσα βραχυπρόθεσμη τεχνική προσέγγιση στον Εκηβόλο.

Στα 12,79 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ και στα 11,45 ευρώ της ΔΕΗ.

Με απώλειες στα 6,44 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, καθώς στάθηκε αδύνατη η ανοδική διάσπαση των 6,60 ευρώ. Η μετοχή της Motor Oil στα 8,02 ευρώ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελευταίες κινήσεις του ομίλου που αφορούν και το χθεσινό πακέτο της Cyclon. Στα 3,86 ευρώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής.

Στάση αναμονής στα ξένα χρηματιστήρια, με οριακές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, λόγω Fed.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v