Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Επιδεινώνεται το κλίμα και στο ΧΑ μετά το αρνητικό ξεκίνημα στη Wall. Πιέσεις στις τράπεζες, με την Πειραιώς να υποχωρεί 7%. Βοήθειες στο Γενικό Δείκτη από ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τιτάνα, Follie. Παραμένει εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος. Κινητικότητα στα «μεσαία» σε ΕΛΒΑΛ, Φουρλή.

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη με τον τζίρο να ξεπερνά μόλις τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ και η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών έχει γυρίσει υπέρ των "πράσινων" τίτλων.

Βοήθειες στον Δείκτη δείχνουν να δίνουν η Eurobank (+2,8%), που στην αρχή της συνεδρίασης φλέρταρε με νέα ιστορικά χαμηλά, κέρδη μεγαλύτερα του 1% σημειώνουν Μυτιληναίος, και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ακόμα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι ΔΕΗ (+2,46%), Ελλάκτωρ (+4,84%) και Τιτάν (+2,72%).

Απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων σημειώνουν Εθνική, Alpha και Πειραιώς.

Με απώλειες μεγαλύτερες του 1% παραμένουν οι Αεροπορία Αιγαίου, Lamda Development ΕΕΕ και ΟΛΠ, ο τελευταίος με συναλλαγές μόλις 2 τεμαχίων (!)

Χαμηλότερα του 25άρη, η ΕΛΒΑΛ δείχνει ότι διαθέτει τα "καύσιμα" για να συμπληρώσει την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ενώ συνεχίζεται η θετική κινητικότητα σε Fourlis, AS Company και Σαράντη.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί, όσον αφορά στο τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη, καθώς είναι περισσότερο από βέβαιο ότι όλα θα "παιχτούν" μετά τις 16:30 και την έναρξη των συναλλαγών στο NYSE.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v