Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 850 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 2% για τον Τιτάνα. Ανοδο καταγράφουν Πειραιώς, Viohalco, OTE, Motor Oil. Aπώλειες για Eθνική, Eurobank, OΠΑΠ, Lamda. Περιορισμένος ο τζίρος.

ΧΑ: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών

Η κίνηση του ευρώ σε υψηλά δύο ετών έναντι του δολαρίου δείχνει να διατηρεί την επιφυλακτικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, που και σήμερα κινούνται με αρνητικό πρόσημο, έστω και αν οι απώλειες δείχνουν απόλυτα ελεγχόμενες.

Πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, χαμηλότερα των 850 μονάδων και με εναλλαγές προσήμων κινείται ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς τόσο οι αγοραστές όσο και οι εν δυνάμει πωλητές, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αποφεύγουν να πάρουν πρωτοβουλίες στο ταμπλό, μεταθέτοντας το ενδιαφέρον για αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι διατηρούν επαφή με το κλείσιμο της Παρασκευής, κινούμενοι με οριακές μεταβολές, ενώ από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές δείχνει διαθέσεις νεότερης αναρρίχησης ο τίτλος της Τρ. Ελλάδος (+2,46%), δοκιμάζοντας και τιμές υψηλότερα των 14,5 ευρώ.

Από την άλλη, έντονο προβληματισμό δημιουργεί η εικόνα του μη τραπεζικού 26άρη, καθώς οι περισσότεροι των τίτλων δεν δείχνουν διαθέσεις να καλύψουν μέρος των σημαντικών απωλειών της Παρασκευής, πλην των Viohalco (+2,09%), Motor Oil (+2,14%) και Τιτάνα (+2,41%).

Επίσης προβληματισμό δημιουργούν οι ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές στα θεωρούμενα βιομηχανικά blue chips.

Την ώρα που Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς δείχνουν να απασχολούν το 53% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, όπου ο τζίρος φθάνει στα 9,9 εκατ., από τα οποία το 0,8 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ), με τριψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται οι ΕΕΕ και ΟΛΠ, ενώ λιγότερα από 10.000 τεμ. έχουν διακινήσει οι Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Grivalia, Lamda Development, Motor Oil, Folli Follie Group, Μυτιληναίος, Σαράντης και Fourlis.

Για την αποκατάσταση της τεχνικής εικόνα, χρειάζεται κλείσιμο υψηλότερα των 2.215 μονάδων για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και πλην της Space (+9,37%) που ξεκίνησε τη συνεδρίαση στο ανώτατο όριο ανόδου με μόλις 11 τεμ., θετική κινητικότητα σημειώνεται σε Τρ. Αττικής (+2,56%), Χαλκόρ (+1,75%), Ιντρακάτ (+3,16%) και MIG (+2,03%).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v