Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κάτω και από τις 730 ο Γενικός Δείκτης

Συνεχίζεται η διολίσθηση δεικτών και μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα. Η «ουρά» πωλήσεων στις τράπεζες από την Παρασκευή και τα τελευταία προπύργια των long. «Βαρίδι» για τον ΓΔ και η Coca Cola, με απώλειες άνω του 5%.

ΧΑ: Κάτω και από τις 730 ο Γενικός Δείκτης

Συνεδρίαση εκ προοιμίου «πονηρή», η σημερινή. Και λόγω των διεθνών αγορών και λόγω των όσων διαδραματίζονται εντός, με το swap των ομολόγων προ των πυλών και την απλή σειρά μηνός Νοεμβρίου στα Παράγωγα να λήγει την Παρασκευή.

Στη Γερμανία, εβδομάδα αποφάσεων για... Τζαμάικα, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Στις 13.141 μονάδες οριακά υψηλότερα ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Με πωλήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στο ΧΑ, καθώς υπήρχε «ουρά» στις τράπεζες από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ διάχυτη παραμένει η επιφυλακτικότητα μεταξύ της πλειονότητας των traders.

Σε σημείο καμπής, ούτως ή άλλως, το χρηματιστήριο, βασικοί δείκτες και κύριες μετοχές, με την προσοχή των βραχυπρόθεσμων να εστιάζεται στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, στην επενδυτική δυστοκία (είναι προφανές πως το αδιέξοδο στο project του Ελληνικού ρίχνει... σκιά στην αγορά) και στη ρευστότητα που παραμένει στο τραπεζικό μέτωπο.

Από τις 731,38 μονάδες με καθοδικό χάσμα ξεκίνησε η συνεδρίαση, με τις πωλήσεις να πιέζουν χαμηλότερα έως τις 726,70 μονάδες. Αλλάζουν όλα, εάν χαθούν και οι 725 μονάδες, σημειώναμε στον Εκηβόλο της Πέμπτης, θεωρώντας ως σημείο αναφοράς την ευρύτερη περιοχή και από τα τελευταία προπύργια των long (για τον ΓΔ).

Τράπεζες και Coca Cola πιέζουν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες, με τη δεικτοβαρή μετοχή να χάνει πάνω από 4%, επηρεάζοντας ανάλογα τον δείκτη, που υποχωρεί προς τις 1.880 μονάδες.

Με νέες ρευστοποιήσεις, πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ να υποχωρεί χαμηλότερα προς τις 676, δηλαδή όλο και κοντινότερα προς τον «πυθμένα 52 εβδομάδων», στις 638,70 μονάδες.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, θυμίζοντας πως τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο μέσος ημερήσιος τζίρος διαμορφωνόταν στα 44-45 εκατ. ευρώ, με το σχεδόν ήμισυ να αλλάζει χέρια στον τραπεζικό κλάδο.

Στα 0,254-0,25 ευρώ η μετοχή-οδηγός της Εθνικής, με έγκυρους αναλυτές να εστιάζουν στη διασφάλιση της κρίσιμης περιοχής του 0,25 ευρώ. Στο 1,48 ευρώ η Alpha Bank, στο 0,60 η Eurobank, στα 2,20 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής, συγκριτικά μεγάλος ο τζίρος για την Αlpha Βank.

Πέραν των τραπεζικών, με πωλήσεις/απώλειες σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, με λίγες αγορές στον ΟΠΑΠ.

Συνεδρίαση με... άρωμα MSCI, όπως σημείωνε νωρίτερα ο Γιώργος Α. Σαββάκης, με την προσοχή των traders εύλογα στραμμένη σε μετοχές ειδικού βάρους, από Coca Cola μέχρι Motor Oil, FF Group.

«Χτύπημα» για το ΧΑ η αρνητική εικόνα από νωρίς για τη μετοχή της CC, που από νωρίς διορθώνει σχεδόν 5% στο Λονδίνο.

Αφορμή για την αρνητική εικόνα της μετοχής στο Citi τα 2-3 αρνητικά reports, που από νωρίς επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα για τον όμιλο στο Λονδίνο, με συνακόλουθες τις πωλήσεις/πιέσεις στη μετοχή της και στο ΧΑ.

Σε Motor Oil και FF Group το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον επενδυτών και traders, λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης των στοιχείων για την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

Στις 11:15 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 7,2 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v