Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανακάμπτουν οι πωλητές

Απώλειες καταγράφει πλέον ο Γενικός Δείκτης, με το τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο. Απώλειες για Eurobank, Μυτιληναίο, Σαράντη, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ. Σταθεροποιητικά η Εθνική. Κέρδη για Πειραιώς, Motor Oil, ΕΛΠΕ.

ΧΑ: Ανακάμπτουν οι πωλητές

Σε θετικό έδαφος ήταν το ΧΑ μέχρι τις 16.00, την ώρα που στην Ευρώπη κυριαρχούν ήπια πτωτικές τάσεις και από τη Wall Street τα futures του S&P 500 «δείχνουν» οριακά ανοδικό ξεκίνημα από τις 2.672 μονάδες.

Σε αυτό το... ουδέτερο περιβάλλον στις ξένες αγορές, στο ΧΑ οι traders έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τον πήχη ακόμη λίγο υψηλότερα. Ωστόσο οι πωλητές επανέκαμψαν προκαλώντας πιέσεις 0,60% στο Γενικό Δείκτη, ο οποίος κινείται στα επίπεδα των 840 μονάδων.

Συναλλαγές και τζίρος σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά με μεγέθη που αντιστοιχούν χαμηλότερα του μέσου όρου της τελευταίας εβδομάδας.

Στις 58/46 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, σταθερά υπέρ των πρώτων από την αρχή της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς παραπέμπει στην... αντίστροφη της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται η ευρύτερη περιοχή των 840-850 μονάδων. Κατά πολλούς, διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να ισχυροποιηθεί μία ευρύτερη περιοχή στήριξης για την αγορά, σημείου εκκίνησης για την επόμενη ανοδική προσπάθεια πέραν των 860 μονάδων.

Στο διάγραμμα είναι εμφανείς οι τεχνικές τιμές/περιοχής, με το stop να ανεβαίνει στις 835 μον., η στήριξη να διαμορφώνεται στις 844, με ενδεχόμενη υπέρβαση των 850 να ενισχύει το σενάριο επαναφοράς προς τις 868 μονάδες.

Το 33% του τζίρου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, ενώ συγκριτικά ικανοποιητικός γίνεται σε μετοχές των ΟΤΕ, Motor Oil, Μυτιληναίου, FF Group, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, Intralot, Autohellas, Viohalco, ΔΕΗ, Ιντρακόμ κ.α.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει η Πειραιώς (με κέρδη 0,13%), ακολουθεί η Εθνική (με 0,10%), ενώ υποχωρούν Alpha Bank και Eurobank. Με 8,28% εβδομαδιαία απόδοση η μετοχή της Πειραιώς υπερισχύει των άλλων συστημικών, ενώ σε μέτρηση μηνός , με 30,25% προηγείται η Eurobank.

Από το μείον στο συν και οι δύο μετοχές, των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ είναι σταθερά στο συν, από την αρχή της ημέρας. Η μετοχή του ΟΤΕ από τα 11,60 έως τα 11,78 ευρώ, η μετοχή του ΟΠΑΠ από τα 9,72 στα 9,87 ευρώ.

Ισχυρότερη τάση long για Motor Oil στα 19 ευρώ, για ΕΛΠΕ στα 8,52 ευρώ, για Viohalco στα 3,72 και για Μυτιληναίο στα 10,34 ευρώ.

Κινητικότητα και στη μετοχή του FF Group, με γνώμονα την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Κέρδη 74 εκατ. «βλέπει» η IBG, που δεν αποκλείει επιστροφή κεφαλαίου.

Από τον FT Mid Cap, ξεχωρίζουν Intralot, Ιντρακόμ και Πλαστικά Θράκης, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, MLS, Cenergy, ΚΛΜ.

Στις 16:15 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 34 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v