Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη διόρθωση στο ΧΑ

Συνεχίζει καθοδικά το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 635 μονάδων. Απώλειες καταγράφουν Πειραιώς, Eurobank, ΟΠΑΠ, Εθνική. Κέρδη για Ελλάκτωρα, Τιτάνα, Μotor Oil. «Τσιμπημένος» ο τζίρος.

Ελεγχόμενη διόρθωση στο ΧΑ

Εντός ορίων η μέχρι τώρα διόρθωση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ΧΑ να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες. Στο μείον 0,41% τα futures του S&P 500 στη Wall Street. Κατά 0,32% χαμηλότερα στις 10.850 μονάδες ο DAX.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι απώλειες έφθαναν στο 0,65% (στο 1% λίγο πριν τις 14:30), οι περισσότερες από τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως στη διάρκεια του ανοδικού σερί κατέγραψε την υψηλότερη απόδοση.

Ικανοποιητικές οι συναλλαγές, με ανάλογο τζίρο αλλά (μάλλον) όχι στα χθεσινά μεγέθη (των 54 εκατ. ευρώ), που πρακτικά σημαίνει ότι χθες-σήμερα κατοχυρώνεται μέρος μόνον των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων που κερδήθηκαν από τα χαμηλά της Τετάρτης 2-Πέμπτης 3 Ιανουαρίου.

Εως τις 631,19 μονάδες η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη στις 14:30, σε απόσταση ασφαλείας από την περιοχή στήριξης των 623-620 μονάδων. Ενδειξη πως οι ενεργοί traders προσέχουν τις κινήσεις τους, συνακόλουθα το βραχυπρόθεσμα ανοδικό momentum που έχει διαμορφωθεί. Τεχνικά, εάν η συγκεκριμένη περιοχή επιβεβαιωθεί σε κλείσιμο και αύριο, τότε -υπό προϋποθέσεις- είναι πιθανή η συνέχιση της ανοδικής διόρθωσης προς τον στόχο των 650 μονάδων. Στόχος που εξαρχής είχε χαρακτηρισθεί ως πιο φιλόδοξος.

Στον τραπεζικό κλάδο καταγράφεται μεγάλο μέρος του τζίρου (23%), έως τις 457 μονάδες εκτάθηκε η υποχώρηση του ΔΤΡ, διατηρώντας ένα... μαξιλάρι από τη στήριξη των 450 μονάδων. Σημειωτέον πως ο κλάδος διορθώνει την ημέρα που η Deutsche Bank δημοσιοποιεί τις προβλέψεις της, που «βλέπουν» πολύ υψηλότερα τα περιθώρια αντίδρασης και των τεσσάρων μετοχών.

Στη ζώνη των 1.670 μονάδων ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με την πλειονότητα των μετοχών να υποχωρεί, αλλά σε μία φυσιολογική, ελεγχόμενη, συνάμα αναμενόμενη υποχώρηση των τιμών.
Τη μεγαλύτερη απόδοση σημειώνει η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (με 4,07% στο 1,28 ευρώ), μικρότερη καταγράφουν Viohalco, Fourlis, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Jumbo.

Εως τα 10,68 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με ζητούμενο ένα κλείσιμο πάνω από τα 10,70 , έως τα 27,16 της Coca Cola, με ζητούμενη μία τελική τιμή υψηλότερα των 27,50, προκειμένου να διαμορφωθεί ο FTSE25 πέριξ των 1.670-1.665 μονάδων.

Στις 15:05 η αξία των συναλλαγών στα 28 εκατ. ευρώ, στις 39/55 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μεγαλύτερη άνοδος για Ιντρακάτ, Σελόντα, ΜΕΡΚΟ, Elinoil, KΛΜ, Λούλη, Νηρέα, Κορδέλου κ.α., με ικανοποιητική εκπροσώπηση, και σήμερα, των χαμηλότερων κατηγοριών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v