Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Κίνηση προς τις 630 μονάδες

Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Ανοδος υψηλότερη του 3% για τη μετοχή της Πειραιώς. Με θετικό πρόσημο Εθνική, Alpha Bank, OΠΑΠ, Eurobank. Απώλειες για Tέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Jumbo.

XA: Κίνηση προς τις 630 μονάδες

Συνεχίζουν υψηλότερα τα χρηματιστήρια, σε μία ξεκάθαρη κίνηση προεξόφλησης των συνομιλιών ΗΠΑ- Κίνας.
Από νωρίς στις ασιατικές αγορές και στη συνέχεια στις ευρωπαϊκές, οι long διατηρούν το προβάδισμα που έχουν αποκτήσει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ετσι στη Φρανκφούρτη ο DAX με ισχυρή αντίδραση 1,14% επανέρχεται προς την περιοχή των 10.950 μονάδων.

Με τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ανοδικό momentum, στο ΧΑ οι traders επιχειρούν υψηλότερα προς τις 630 μονάδες. Με περιορισμένες συναλλαγές/ανάλογο τζίρο, όπως άλλωστε συμβαίνει από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης. Χαμηλού κόστους κίνηση στο ΧΑ, με τη... χορηγία (κυρίως) των ξένων αγορών και του... πρώιμου January Effect που αναφέραμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Στο 2% και στις 455 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με το 36% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στον κλάδο-κλειδί. Από τις 400 προς τις 455 μονάδες ο κλαδικός δείκτης, με τους traders να εστιάζουν σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις, υψηλής όμως απόδοσης. Είναι ενδεικτικό πως με τον ΔΤΡ στις 455 η απόδοση, σε μέτρηση εβδομάδας, διαμορφώνεται στο 6,20%, ενώ αναλυτικότερα για τις μετοχές, με την Alpha Bank στο 1,166 ευρώ «μετρά» κέρδη 6,95%, πάντα σε εβδομαδιαία μέτρηση, με την Εθνική στο 1,135 ευρώ τα κέρδη είναι 6,05%, με τη Eurobank στο 0,54 ευρώ η απόδοση είναι 5,88%, με την Πειραιώς στο 0,804 ευρώ να σημειώνει 1,77% στο ίδιο διάστημα.

Η υπεραπόδοση των τραπεζικών, σε διάστημα Τετάρτης 2 - Τετάρτης 7 Ιανουαρίου είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως την ανοδική διόρθωση δεν ακολουθούν και τα blue chips.

Είναι ενδεικτικό πως (στις 11:55) σε 5 από τις 21 μη τραπεζικές του δείκτη υπερίσχυαν οι πωλητές -συγκεκριμένα σε Aegean, Coca Cola, Lamda Development και ΟΤΕ- αλλά με ελεγχόμενη προσφορά και απορρόφησή της σε τιμές όχι χαμηλότερα του 0,25%-0,30%. Μεγαλύτερες είναι οι απώλειες, 0,78% για τη μετοχή της Jumbo. Απεναντίας θα έλεγε κάποιος πως με τον ΟΤΕ και την Coca Cola στο μείον 0,15%, μπαίνει λίγο φρένο στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στις 48/19 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 121 αμετάβλητες. Στα 6,3 εκατ. η αξία των συναλλαγών.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v