Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει ρυθμό το Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για τον ΓΔ, που κινείται πάνω από τις 635 μονάδες. Βουτιά 6% για τη μετοχή του Τιτάνα, μετά την αποτυχία της ΔΠ. Ανοδική κίνηση για τις τραπεζικές μετοχές. Ξεχωρίζει ανοδικά η Ελλάκτωρ.

Ψάχνει ρυθμό το Χρηματιστήριο

Χαμηλότερα ξεκίνησαν τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα σε εμπόριο και Brexit.
Ενδεικτικό το μείον 0,55% του DAX προς τις 11.215 μονάδες, την ώρα που τα futures στη Wall Street παραπέμπουν σε πτωτικό άνοιγμα, με τον S&P 500 από τις 2.649 μονάδες.

Στα καθ' ημάς, λίγο ως πολύ αναμενόμενη η αρχή της συνεδρίασης, οι πρώτες κινήσεις των traders υπό το βάρος των εξελίξεων στον ΤΙΤΑΝα. Με απώλειες έως 5,08% η μετοχή, με πλήθος συναλλαγών να περνά, από τις πρώτες κιόλας εντολές, στο εύρος των 19,64-19,54 ευρώ, με την προσφορά να φθάνει τις 41.215 μετοχές στα πρώτα 30' της συνεδρίασης.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στη συνέχεια να γίνουν και OTC συναλλαγές, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στη διάρκεια της ημέρας. Συν τω χρόνω παρακολουθούμε και την απόδοση των κρατικών τίτλων, δεδομένου του βαθμού ετοιμότητας του ΟΔΔΗΧ, και τον όλο σχεδιασμό να δικαιολογεί το... άνοιγμα του βιβλίου ανά πάσα στιγμή.

Συνεπώς θα λέγαμε ότι από την αρχή της η συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον, έχει έναν ρυθμό, με τους πωλητές να έχουν προβάδισμα, με συνέπεια νωρίτερα (στις 11:00) ο Γενικός Δείκτης να υποχωρεί προς τις 630 μονάδες, με τον FTSE25 επίσης χαμηλότερα, στις 1.678 μονάδες. Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχωρεί, κυρίως λόγω της τάσης που διαμορφώνεται... ελέω ΤΙΤΑΝ, ενώ σε αντίθεση με τα μη τραπεζικά, ο Δείκτης Τραπεζών αντιδρά προς τις 390 μονάδες.

Σε χαμηλό 4 μηνών η απόδοση των ομολόγων, λίγο υψηλότερα ο τραπεζικός κλάδος, σε μία φυσιολογική -μετά από καιρό στρέβλωσης- αντίστροφη κίνηση των δύο «δεικτών».

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, που εάν αφαιρεθεί ο αυξημένος που γίνεται στη μετοχή του ΤΙΤΑΝα, διαμορφώνεται σε μεγέθη χαμηλότερα του μέσου ημερήσιου όρου της προηγούμενης εβδομάδας.

Στα 2,7 εκατ. η αξία των συναλλαγών (στις 11:10), από τα οποία το 1,1 εκατ. αλλάζει χέρια στη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας. Ακολουθούν ΟΠΑΠ, Εθνική και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι μόνες με τζίρο μεγαλύτερο του ορίου των 100 χιλιάδων ευρώ. Πρακτικά μιλάμε για μία συνεδρίαση εστιασμένη στις εξελίξεις στον ΤΙΤΑΝα, με υποτονικό το ενδιαφέρον για τίτλους των τραπεζικών και μη.

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ και Coca Cola, με τον πρώτο χαμηλότερα 1,09% στα 10,92 και τη δεύτερη υψηλότερα στα 29,16 ευρώ.

Από τις μετοχές του δείκτη, μεγαλύτερη άνοδος για τον ΕΛΛΑΚΤΩΡα, έως το 1,376, που ακολουθείται από τον Ανεμο, έως το 1,685 ευρώ.

Στις 32/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v