Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση χωρίς τζίρο στο ΧΑ

Προς τις 625 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με τις μετοχές των τραπεζών να διορθώνουν. Πιέσεις ως 4% στη μετοχή της Εθνικής. Στήριξη στον ΓΔ από τη ΔΕΗ, κίνηση υψηλότερα και για Μυτιληναίο, Motor Oil και Fourlis.

Πτώση χωρίς τζίρο στο ΧΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρω-αγορές, με την προσοχή στη Φρανκφούρτη. Σε οριακό «άνοιγμα» παραπέμπουν τα futures στη Wall Street, λίγο υψηλότερα οι κύριοι δείκτες στο ΧΑ.

Στις 14:45 (ώρα Ελλάδος) η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια και ενδεχομένως να προχωρήσει σε προειδοποίηση για απότομη επιβράδυνση στην ανάπτυξη. Νωρίτερα, στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχυόταν κατά 0,23% προς τις 11.100 μονάδες.

Στο ΧΑ συγκρατημένα τα βήματα των traders, με το 35% του μέτριου τζίρου να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί λίγο χαμηλότερα όπως και η μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Ζητούμενη και σήμερα, όπως και χθες, η άμυνα των long υψηλότερα βραχυπρόθεσμων στηρίξεων, η απορρόφηση της οποίας προσφοράς συνεχίζεται -με διαλείμματα- στον τραπεζικό κλάδο, η αποτίμηση των πολιτικών εξελίξεων με την αγορά να θεωρεί -και εύλογα- πολύ κρίσιμα αυτά τα 24ωρα.

Στα μόλις 2,3 εκατ. ο τζίρος στις 11:15, συγκριτικά με τις προηγούμενες συνεδριάσεις (Δευτέρα-Τρίτη) πολύ λιγότερος όσον αφορά αυτά τα πρώτα 45'. Παραμένει σε διακύμανση σε στενό εύρος ο Γενικός Δείκτης, με χαμηλό στις 630,50, όπως επίσης για Δείκτη Τραπεζών, με χαμηλό στις 384 και για FTSE25, με χαμηλό στις 1.680 μονάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος του χαμηλού τζίρου στις τραπεζικές, με τις περισσότερες συναλλαγές στη Eurobank, μεγαλύτερο τζίρο στην Alpha Bank και πωλητές και στις τέσσερις συστημικές τραπεζικές.

Στη μετοχή της Motor Oil πραγματοποιείται συγκριτικά ο μεγαλύτερος τζίρος (από τα blue chips), με Μυτιληναίο, Jumbo, OTE, ΤΙΤΑΝ, ΟΠΑΠ να ακολουθούν.

Στα 29,30 ευρώ, χωρίς μεταβολή, η μετοχή της Coca Cola (στα 10,89 δισ. η αποτίμηση/σχεδόν το 20% της συνολικής), στα 11,03 του ΟΤΕ (όσο κρατάει τα 11 ευρώ έχει σήμα long), στα 8,55 ευρώ του ΟΠΑΠ (που «τρέχει» ένα μικρό ανοδικό σερί).

Μυτιληναίος και Motor Oil, όπως αναμενόταν (και σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας) έχουν σειρά για να δώσουν σήμερα-αύριο ανοδική αντίδραση, στο πλαίσιο της μετακύλισης θέσεων (rotation) μεταξύ μετοχών - σηματωρών, blue chips.

Σε 31/21 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 140 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μεγαλύτερη άνοδος για Space, Σελόντα, Ικτίνο, ΕΥΑΘ, Cenergy κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v