Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο

Με τις 870 μονάδες «φλερτάρει» ο Γενικός Δείκτης, με τους αγοραστές να ανεβάζουν σταδιακά βηματισμό προς το φινάλε. Στις τραπεζικές μετοχές τα μεγαλύτερα κέρδη. Ανοδος για ΔΕΗ, Coca Cola. Cenergy και Τέρνα Ενεργειακή στο «κόκκινο».

Ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο

Παρά το γεγονός ότι επιμένει το επιφυλακτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου κινούνται με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές, στο Χ.Α. οι λίγοι αγοραστές δείχνουν οριακά κινητικότεροι, με αποτέλεσμα το «θέατρο επιχειρήσεων», όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, να έχει μεταφερθεί στις παρυφές των 860 μονάδων και βέβαια να μην απειλείται το σημαντικό όριο των 850 μονάδων.

Η ψυχολογία των αγοραστών δείχνει να ενισχύεται και από τη θετική εικόνα στην αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του 10ετούς κρατικού τίτλου υποχωρεί στο 2,284%.

Μεικτή παραμένει η εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ συνεχίζεται η κινητικότητα και το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ανοδικές μετοχές (54) να είναι περισσότερες των πτωτικών (43).

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές, τα μεγαλύτερα κέρδη και λόγω των ειδήσεων που έχουν προηγηθεί, σημειώνουν οι Μυτιληναίος (+1,84%) και Lamda Development (+2,65%), αλλά και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,51%), Εθνική (+1,34%) και Σαράντης (+1,81%).

Από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για Cenergy (-1,20%) και Τιτάνα (-1,64%).

Η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης, βρήκε τον Γενικό Δείκτη με θετικό πρόσημο και μικρά κέρδη, να έχει κινηθεί μεταξύ 853,92 (-0,23%) και 860,44 μονάδων (+0,53%), ενώ ο τζίρος, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ξεπερνά τα 30 εκατ., από τα οποία τα 9,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ).

Προσοχή απαιτούν οι τίτλοι χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, που συνεχίζουν να συνδυάζουν πλαγιοανοδική τάση, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, ενώ αξίζει υπενθύμισης η ανακοίνωση της Τέρνα Ενεργειακή (-0,96%), σύμφωνα με την οποία, «σε συνέχεια της από 7 Ιουνίου 2019 ανακοίνωσής της, σχετικά με την απόφασή της να προπληρώσει το σύνολο της ονομαστικής αξίας των ομολογιών που έχει εκδώσει και διαθέσει μέσω δημόσιας προσφοράς, δυνάμει του από 12/07/2017 προγράμματος έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως €60.000.000 και σύμβασης ορισμού Εκπροσώπου των Ομολογιούχων (το «πρόγραμμα ΚΟΔ»), ενημέρωσε το Επενδυτικό Κοινό ότι η 17/7/2019 ορίστηκε ως η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών των ως άνω ομολογιών της Εταιρείας».

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v