Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Η έξοδος της Αθήνας στις αγορές «αφύπνισε» τους αγοραστές στο ΧΑ. Προς τις 860 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με μοχλό ανόδου τις τραπεζικές μετοχές. Επιμένουν οι πωλητές στη ΔΕΗ, κίνηση υψηλότερα για Ελλάκτωρ.

Ανακάμπτουν οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Μετά τις μεγάλες Ασιατικές Αγορές και η Ευρώπη δείχνει να μένει «ασυγκίνητη» από τα νέα, χθεσινοβραδινά, ρεκόρ της Wall Street, με τις κυριότερες Ευρωπαϊκές Αγορές, μέχρι στιγμής, να επιδεικνύουν μεικτές διαθέσεις και οριακές μεταβολές.

Περίπου η ίδια εικόνα και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, βρίσκει τον Γενικό Δείκτη να έχει κινηθεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος και τον τζίρο σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων, ο Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 849,84 (-0,17%) και 856,69 μονάδων (+0,26%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ.

Παρά τη διστακτική εικόνα που επιδεικνύουν οι περισσότεροι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης και την καθυστερημένη εμφάνιση των αγοραστών στον Τραπεζικό κλάδο, δείχνει ότι συνεχίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ανοδικές μετοχές να είναι υπερδιπλάσιες των πτωτικών, κάτι που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον στο ταμπλό και αρκετούς traders να ψάχνουν τις «νέες επενδυτικές ιδέες».

Εν τω μεταξύ, «με έκδοση 7ετούς ομολόγου βγαίνει στις Αγορές η Αθήνα, με στόχο την κάλυψη του ετήσιου στόχου των 7 δισ. και την προσέλκυση ‘ποιοτικών’ επενδυτών και με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει λίγο νωρίτερα», σύμφωνα με το IFR.

«Οι πρώτες σκέψεις για την αποτίμηση του τίτλου κάνουν λόγο για μια απόδοση περίπου στο 2,1%», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στα τελευταία λεπτά υπάρχει λίγο πιο αυξημένο ενδιαφέρον για επιμέρους Δεικτοβαρείς τίτλους, τόσο στο Τραπεζικό ταμπλό όσο και στον υπόλοιπο μη Τραπεζικό 25άρη, κυρίως μετά την είδηση για έξοδο της χώρας στις Αγορές.

Ξεχωρίζουν θετικά οι Εθνική (+2,12%), Πειραιώς (+2,73%), Ελλάκτωρ (+2,66%), ΕΧΑΕ (+2,36%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας ακολουθούν οι Alpha Bank, Αεροπορία Αιγαίου, Eurobank, Lamda Development και Μυτιληναίος.

Από τις Δεικτοβαρείς μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΔΕΗ (-2,27%) και Σαράντη (-1,89%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο η αύξηση του τζίρου και ει δυνατόν, το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 860 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v