Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υπέρβαση των 900 μονάδων με μειωμένο τζίρο

Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε blue chips, σε μια συνεδρίαση που είναι εμφανής η κάμψη του όγκου συναλλαγών. ΕΛ.ΠΕ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Jumbo επιλέγουν οι αγοραστές με τον Γενικό Δείκτη να υπερβαίνει εκ νέου τις 900 μονάδες.

ΧΑ: Υπέρβαση των 900 μονάδων με μειωμένο τζίρο

Παρά τα αρνητικά πρόσημα και τις απόλυτα οριακές απώλειες των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, στο Χ.Α. οι ελάχιστοι αγοραστές, με απόλυτα επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μη τραπεζικά blue chips, προσπαθούν να καλύψουν μέρος των απωλειών της Παρασκευής, ενώ κάποιες προσπάθειες «καλλωπισμού» των αποτιμήσεων παρατηρούνται σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Η κίνηση δείχνει να έχει αποτέλεσμα καθώς ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε εκ νέου τις 900 μονάδες.

Τροχοπέδη για κίνηση σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα, η επιμένουσα αδύναμη εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, αλλά και ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος, λόγω εορταστικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς χρειάστηκαν 11 λεπτά για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο, στο ημίωρο ο τζίρος έφθασε στα 2,4 εκατ. και στην πρώτη ώρα στα 5,1 εκατ.

Με τους πωλητές να διατηρούν σχετικό πλεονέκτημα, η εικόνα στο Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλό, όμως οι απώλειες είναι απόλυτα ελεγχόμενες και εύκολα αναστρέψιμες, αν εμφανιστούν οι γνωστοί, κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, «καθυστερημένοι» αγοραστές.

Σαφώς καλύτερη η εικόνα στον μη Τραπεζικό 25ήρη, όπου με αρνητικό πρόσημο παραμένουν μόνο οι Viohalco (-0,55%), TITC (-0,43%), ΟΤΕ (-0,44%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,26%).

Από τις μετοχές που κινούνται προς υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για την Jumbo (+2,15%), ενώ ακολουθούν οι ΑΔΜΗΕ (+1,94%), Αεροπορία Αιγαίου (+1,72%), Ελ. Πετρέλαια (+1,31%), ΟΛΠ (+1,41%) και ΟΠΑΠ (+1,59%).

Αλλαγές προσήμων για τη Lamda Development (+0,50%), ο τίτλος της οποίας έχει κινηθεί μεταξύ 7,85 (-1,51%) και 8,18 ευρώ (+2,63%) και ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σήμερα μπήκαν σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προήλθαν από την πρόσφατη Α.Μ.Κ. με καταβολή μετρητών.

Ιδανικό σενάριο για τους αγοραστές θα ήταν η επιστροφή του Δείκτη και το κλείσιμο υψηλότερα των 900 μονάδων, όμως με αυτή τη συναλλακτική δραστηριότητα, το εγχείρημα δείχνει να έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Παραμένει ζητούμενο, εκτός από τον τζίρο, και η αύξηση του αριθμού των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v