ΧΑ: Επιφυλακτικές κινήσεις στα όρια των 600 μονάδων

Διευρύνονται τα κέρδη για το Γενικό Δείκτη, με χαμηλό πάντως τζίρο. Ανακάμπτουν δυναμικά οι τραπεζικές μετοχές, κίνηση υψηλότερα για blue chips με το βλέμμμα σε ΜSCI και αποτελέσματα τριμήνου. Ξεχωρίζει ανοδικά η Τιτάν.

ΧΑ: Επιφυλακτικές κινήσεις στα όρια των 600 μονάδων

Υποτονικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές. Σε περιορισμένο εύρος η διακύμανση για δείκτες, μετοχές και ομόλογα, ενδεικτικά της επιφυλακτικότητας που επικρατεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Από τη μία, η εύλογη προσπάθεια σταδιακής επαναφοράς, από την άλλη, οι εξίσου φυσιολογικές ανησυχίες για τον κίνδυνο μίας νέας έξαρσης της πανδημίας. Σαν να λέμε, μία γκάζι-μία φρένο, τάση που αποτυπώνεται χρηματιστηριακά, με τον DAX στις 10.815 και σε αναζήτηση κατεύθυνσης, με τον CAC στις 4.485 και τον ΜΙΒ στις 17.460 μονάδες.

Σε ανάλογο ρυθμό και στο ΧΑ, οι πρώτες εντολές από πωλητές και αγοραστές σε μία σχετική ισορροπία των δύο και ενδεικτικό το ότι στις 10:50 για 134 μετοχές η τιμή παρέμενε χωρίς μεταβολή, ενώ σε πολλές από αυτές δεν είχε γίνει καν πρώτη πράξη-αρχής.

Στο ίδιο διάστημα, η αξία των συναλλαγών μόλις είχε ξεπεράσει τις 710 χιλιάδες ευρώ, ενδεικτική της ρηχότητας και επενδυτικής άπνοιας στην αγορά.

Μεικτά πρόσημα για τους κύριους δείκτες, με λίγο υψηλότερα τον ΓΔ στις 598 μονάδες, τον FTSE25 στις 1.436 και τον FTMidCap στις 850 μονάδες. Με τον ΔΤΡ λίγο χαμηλότερα στις 308 μονάδες.

Σε ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Motor Oil, Πειραιώς, ΤΙΤΑΝ και Lamda Development, οι δέκα μεγαλύτερες σε αξία συναλλαγών θέσεις.

Με περιορισμένες πωλήσεις σε χαμηλότερες τιμές και οι 4 συστημικές τραπεζικές. Με την Αlpha Βank στο 0,597 ευρώ, την Εθνική στο 1,129, τη Eurobank στο 0,3312 και στο 1,1185 την Πειραιώς.

Σχετική κινητικότητα σε μετοχές που είτε αναφέρονται στις πιθανές μεταβολές στους δείκτες MSCI είτε λόγω οικονομικών αποτελεσμάτων έχουν κάποιο σχετικό ενδιαφέρον.

Στα 12 ευρώ με αντίδραση 2,20% η μετοχή της ΤΙΤΑΝ, στα 6,86 με 0,44% η Mytilineos, στα 12,50 με 0,82% η Motor Oil, στα 11,33 ο ΟΤΕ -ο τελευταίος σε αναμονή της ανακοίνωσης μεγεθών πρώτου τριμήνου 2020 και της ενημέρωσης των επενδυτών-, στα 7,80 με πωλητές ο ΟΠΑΠ.

Στις 11:05 δεν είχε αλλάξει θεαματικά η εικόνα της συνεδρίασης. Στο 1,6 εκατ. ο τζίρος, 128 οι μετοχές χωρίς μεταβολή και 24 με θετικό πρόσημο έναντι των 29 με αρνητικό.

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία, συγκριτικά κινητικότητα σημειωνόταν σε τίτλους των MIG, AVAX, Ικτίνος, Κορδέλλου, Κυριακούλης, Κλωστήρια Ναυπάκτου, Εβροφάρμα κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v