Πλεονέκτημα για τους πωλητές στο χρηματιστήριο

Περιορισμένες απώλειες αλλά και αυξημένη μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά μετοχών. Αντίδραση επιχειρεί ο τραπεζικός δείκτης ενώ οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές, σε σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις στο ΧΑ.

Πλεονέκτημα για τους πωλητές στο χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τελευταία μιας εβδομάδας με αυξημένη μεταβλητότητα, με θετικό πρόσημο στην αρχή, σημαντική διόρθωση χθες και μεικτές τάσεις σήμερα.

Σε γενικές γραμμές, κυρίως οι traders ακολουθούν τη διακύμανση των futures στη Wall Street, κάτι που ισχύει και για τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πωλήσεις, απώλειες, απορρόφηση της προσφοράς, αντέδρασε στη συνέχεια, για να διολισθήσει και πάλι, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να διαμορφώνεται νωρίτερα στις 642,69 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,34%.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με το μεγαλύτερο μέρος των εντολών να αφορά σε trading σε τραπεζικές μετοχές. Με θετικό πρόσημο μεν ο κλαδικός δείκτης, αλλά έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος της μέχρι πρόσφατα ανοδικής διόρθωσης. Ο Δείκτης Τραπεζών ενισχύεται κατά 0,43% στις 349,45 μονάδες. Στο 1,2425 ευρώ η Εθνική Τράπεζα, στο 0,635 ευρώ η Alpha Bank.

Ωστόσο, έχει αλλάξει το κλίμα, η τάση, σε ένα μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με συνέπεια ο FTSE 25 να έχει γυρίσει οριακά αρνητικός στις 1.556,88 μονάδες.

Μεικτές τάσεις για την πλειονότητα των μετοχών του Δείκτη, με ενδεικτικές τιμές για ΟΤΕ στα 12,14 ευρώ, για ΟΠΑΠ στα 8,5350 ευρώ, με τους πωλητές να συνεχίσουν έως 2,23% χαμηλότερα.

Με αγοραστές η Motor Oil κατά 2,16% στα 14,20 ευρώ, Μυτιληναίος κατά 0,13% στα 7,59 ευρώ και Coca Cola HBC με 0,67% στα 22,7 ευρώ. Με πωλητές η μετοχή της ΔΕΗ, έως 1,16% χαμηλότερα, στα 3,2420 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v