Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαλτωμένο» παραμένει το χρηματιστήριο

Χαμηλές συναλλαγές και μικρή οπισθοχώρηση χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά. Διαφοροποιούνται Ελλάκτωρ και Motor Oil. Ρευστοποιήσεις καταγράφονται στις τέσσερις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

«Βαλτωμένο» παραμένει το χρηματιστήριο

Απνοια στις αγορές, με τον χαμηλότερο τζίρο (*) έτους "βαλτώνει" το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με μικρές απώλειες τα κύρια ευρωπαϊκά, ανάλογες της εικόνας των futures στην Wall Street, στις
630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ.

Συνεδρίαση διαδικαστικού χαρακτήρα, ελάχιστου επενδυτικού ενδιαφέροντος και μεταβλητότητα σε στενότατα όρια, που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, καν, για βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Εύλογα "ελληνο-τουρκικά" και "ρεκόρ κρουσμάτων" δεν βοηθούν την ούτως ή άλλως επιφυλακτική κατάσταση, την εν γένει αβεβαιότητα με τις εξελίξεις και στα δύο "μέτωπα" να "τρέχουν" με ρυθμό που διευκολύνουν περισσότερο τους πωλητές παρά τους αγοραστές. Χωρίς κίνητρο, δίχως δέλεαρ και με θολό τον ορίζοντα σε "γεωοπολιτικά" και "οικονομία" η συνεδρίαση εξελίσσεται φυσιολογικά.

Στις 631,14-635,83 μονάδες η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη σε μία από τις πιο... επίπεδες ημέρες του έτους. Ανάλογη εικόνα για τον FTSE25, στην περιοχή των 1.522 μονάδων και για τον Δείκτη Τραπεζών, στις 315 μονάδες.

Ανάλογα είναι τα μεγέθη τόσο ως προς την συναλλακτικότητα, όσο προς τον τζίρο με Eurobank, OTE , Alpha Bank, Εθνική, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Mytilineos, Coca Cola, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Lamda Development, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Viohalco και ΓΕΚ Τέρνα να σώζουν στοιχειωδώς την κατάσταση.

Εκ προοιμίου γνωστό, πως σήμερα- αύριο οι long στην καλύτερη περίπτωση να πετύχαιναν να αναστρέψουν την αρνητική εβδομαδιαία τάση (θετική την προηγούμενη, πρώτη του Αυγούστου), χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι στη μεσοπρόθεσμη τάση. "Εγκλωβισμός" για, σχεδόν, 6μηνες σε μία περιοχή 60-70 μονάδων, στο διάστημα των οποίων στην Νέα Υόρκη καταγράφηκαν αλλεπάλληλα ρεκόρ, παρασύροντας στον ανοδικό ρυθμό της και τα κύρια χρηματιστήρια (κυρίως) της Ευρώπης.

Στα 23,59 με οριακά θετικό πρόσημο για τη μετοχή της Coca Cola, απορροφώντας σημαντικό μέρος των μικρότερων ή μεγαλύτερων απωλειών δεικτοβαρών blue chips. Στηρίξεις και από τον ΟΠΑΠ, στα 7,99 ευρώ, Motor Oil (11,28), ΔΕΗ (3,90). Με θετικό πρόσημο και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ.

Με 2,22% διορθώνει στα 7,92 η μετοχή της Mytilineos, κατά 0,23% στα 13,27 ο τίτλος του ΟΤΕ.

Στις 24/48 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με συγκεκριμένες από μεσαία- χαμηλότερη κατηγορία να υπεραποδίδουν: Τζιρακιάν, Lykos, Frigoglass, Intralot, Alumil, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Intrakat, Avax, ΣΙΔΜΑ, EpsilonNet, Entersoft με την-συγκριτικά πάντα- άξια αναφοράς διακύμανση.

(*) με βάση τα 8,99 εκατ., λίγο πριν τις 14.50'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v