Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί για τις 640 μονάδες ο ΓΔ

Ηπια κίνηση υψηλότερα στην εγχώρια αγορά, στον ρυθμό των διεθνών. Στις τραπεζικές μετοχές τα μεγαλύτερα κέρδη, ξεχωρίζει η Alpha Βank. Τζίρος και κέρδη σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, ανοδικά ο ΟΠΑΠ. Πτώση για Coca Cola, Aegean, Τιτάνα.

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί για τις 640 μονάδες ο ΓΔ

Ανοδικά ξεκίνησε η Φρανκφούρτη, στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η πρωτοβουλία των πρώτων κινήσεων ανήκει στους αγοραστές.

Με επικέντρωση (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων παικτών στις τραπεζικές μετοχές και σε συγκεκριμένα blue chips, η κατ' αρχάς προεξόφληση επιχειρείται από τους long.

Με αποτέλεσμα την αντίδραση για τον ΓΔ προς τις 640 μονάδες, με τον ΔΤΡ στην περιοχή των 330 μονάδων, υπεραποδίδοντας έναντι των blue chips. Στις 1.520 μονάδες ο FTSE25, με τα 4-5 βαριά χαρτιά του δείκτη να ξεκινούν ανοδικά, αλλά στα αρχικά τοπικά υψηλά να ενεργοποιούνται εντολές από την πλευρά των πωλητών, με συνέπεια να απαιτείται η επιβεβαίωση (ή όχι) των στηρίξεων (ημερήσιων) πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σε τραπεζικές και 2-4 μη τραπεζικά του δείκτη η επικέντρωση των κινήσεων, με την Alpha Bank να πραγματοποιεί την ισχυρότερη αντίδραση, στην Εθνική να γίνεται η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών και ΔΕΗ, Jumbo, OTE, Mytilineos να είναι η 4άδα των blue chips με διαμορφούμενη τάση.

Για τον ΓΔ, οι 635 μονάδες είναι ένα σημείο αναφοράς (ημερήσιο), η επιβεβαίωση του οποίου θα επαναφέρει τους αγοραστές υψηλότερα, η απώλειά του θα φέρει σε ελαφρώς πλεονεκτική θέση τους πωλητές, έως τις 630 μονάδες. Για τον ΓΔ, το πρώτο σημείο εξόδου των αγοραστών είναι στις 625 μονάδες, όπως από νωρίς «μετριέται» στον Εκηβόλο.

Σε τραπεζικές η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα μέχρι τις 11:00, αλλαγή σειράς μετά το ημίωρο, με τις εντολές να δίνονται σε ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων, σε ΟΤΕ και ΔΕΗ επιχειρείται η προεξόφληση της υπέρβασης των 14 ευρώ και της δημιουργίας στήριξης στα 4 ευρώ, αντίστοιχα. Θα τελεσφορήσει η προσπάθεια «ισχυρών χεριών»; Θα φανεί στη συνέχεια, σήμερα, ειδικότερα για τη ΔΕΗ, με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Με αγορές και σε Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Sarantis, Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ακολουθούν Quest, Lamda Development, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Κέκροψ κ.α.

Στις 47/19 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 110 χωρίς μεταβολή.

Στα της επιχειρηματικότητας, στα υπόψη πως αύριο Τετάρτη θα υποβληθούν οι προσφορές για τον «διαγωνισμό των ταυτοτήτων», ενός project ύψους 515 εκατ. και με δεδομένο το ενδιαφέρον ισχυρών πολυεθνικών ονομάτων αλλά και με αρκετό «ελληνικό χρώμα».

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v