Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κοιτά υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Ανοδος άνω του 2% από τα πρώτα λεπτά στην εγχώρια αγορά. Ο αυξημένος τζίρος και τα επίπεδα τιμών που «λύνουν τα χέρια» για τους αγοραστές στις τράπεζες. Επιχειρηματικές εξελίξεις συντηρούν τη μόχλευση σε μεγάλο μέρος του ταμπλό.

Χρηματιστήριο: Κοιτά υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

«Ταύροι» και «αρκούδες» συγκρούονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά από μία εβδομάδα αποδοτική για τους long διεθνώς, traders και επενδυτές έχουν να συνδιαχειρισθούν τη δραματική επιβάρυνση στο υγειονομικό μέτωπο.

Εκτός, σε υψηλά 29 ετών ο Nikkei νωρίς τα ξημερώματα, από τις 13.076,72 με οριακές εβδομαδιαίες απώλειες 0,15% για τον DAX, ξεκινά, σε λίγο, η εβδομάδα στη Φρανκφούρτη.

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, προς το 2 κινείται ο δείκτης RT, με τους επιστήμονες να ελπίζουν πως τα αποτελέσματα του «απαγορευτικού» θα φανούν το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεδομένης της κατάστασης στο υγειονομικό, κοινωνικό πεδίο, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές ξεκινούν με τον Γενικό Δείκτη από τις 655,68 μονάδες, τον FTSE25 από τις 1.552,77, τον Δείκτη Τραπεζών από τις 309,15 και από τις 957,91 μονάδες τον FTMidCap.

Σχεδόν διπλασιασμός της αξίας συναλλαγών, με διεύρυνση της στόχευσης πέραν των καθιερωμένων 6-8 εισηγμένων/μετοχών σε ευάριθμους τίτλους, τόσο από τη μεγάλη όσο και από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Διαφοροποίηση ως προς τον τζίρο, που επιβεβαιώνει την επανενεργοποίηση επενδυτών, την προσέλκυση νέων με σταδιακή επανεμφάνιση και μετρημένων ξένων funds.

Για ορισμένους, αυτό το στοιχείο, αυτή η αναβάθμιση είναι ποιοτική πέραν της ποσοτικής και προϊδεάζει για συνέχιση της ανοδικής διόρθωσης, που (για τον ΓΔ) έχει ξεκινήσει χαμηλότερα των 600 μονάδων, με βλέψεις για την υπέρβαση των 675-680 μονάδων, σε «κλείσιμο» εβδομάδας. Συνεκτιμώντας τη λήξη της απλής σειράς στα Συμβόλαια του δείκτη, στα Παράγωγα. Σε οριακά χαμηλότερη θέση και οι 2 σειρές στα futures του δείκτη, για την τρέχουσα και την επόμενη, discount που εύκολα μπορεί να ανατραπεί σήμερα- αύριο.

Εκ των πραγμάτων, στο προσκήνιο οι τράπεζες, με τις εξελίξεις στην Πειραιώς να «τρέχουν» ήδη μετά την ανακοίνωση του SSM.

Κινητικότητα και σε Εθνική, Alpha Bank, αλλά και σε αναμονή για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Eurobank, την Πέμπτη.

Για τον ΔΤΡ, μόνο πειστική υπέρβαση της ευρύτερης περιοχής των 350 μονάδων θα έλυνε τα χέρια των αγοραστών για ουσιαστικότερη συνέχιση της ανοδικής διόρθωσης.

Πλούσια η επιχειρηματικότητα σε εισηγμένες τόσο της μεγάλης όσο και των μικρότερων κατηγοριών.

Στο θέμα των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου αναφέρεται, από νωρίς, ο Στέφανος Κοτζαμάνης, ενδεχόμενο που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί για 2-3 εισηγμένες μέχρι το τέλος του 2020. Ηδη η διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης ενέκρινε αμκ, κατά 24,641 εκατ. ευρώ.

Στην BC Partners το ποσοστό της Go Plc στη Forthnet, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της Intralot, μερική άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης από στελέχη της Intrakat, στο 1,79 εκατ. τα κέρδη της Ικτίνος (πτώση 73%), την Τετάρτη ολοκληρώνεται η δημόσια πρόταση της Newsphone (στο 82% το ποσοστό του βασικού μετόχου), την Πέμπτη ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Frigoglass, σε εξέλιξη οι διεργασίες στην Ελλάκτωρ αλλά και σε άλλα επιχειρηματικά μέτωπα.

Από τα οποία θα δρομολογηθούν εξελίξεις ικανές να συντηρήσουν τη μόχλευση που εντείνεται σε ένα διευρυνόμενο μέρος της αγοράς.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v