Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Υπέρβαση των 800 μονάδων με το ξεκίνημα

Δεκατρείς ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε χθες η εγχώρια αγορά. Ο ρόλος-κλειδί του τραπεζικού κλάδου και ποιες είναι οι μετοχές που μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση. Η προσοχή στο Brexit και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Χρηματιστήριο: Υπέρβαση των 800 μονάδων με το ξεκίνημα

Στη διαφαινόμενη συμφωνία Βρυξελλών-Λονδίνου και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από ρεκόρ σε ρεκόρ, με το διάστημα από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και χθες να επιφυλάσσει θετικές εξελίξεις και διψήφιες αποδόσεις σε traders και επενδυτές. Συνεχίζει δε ανοδικά και σήμερα καθώς με τις πρώτες συναλλαγές ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε πάνω από τις 800 μονάδες.  

Στις 791,17 μονάδες, με νέο θετικό «κλείσιμο» για τον Γενικό Δείκτη ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση, με κλάδο-οδηγό και χθες τον τραπεζικό, με τον Δείκτη Τραπεζών όλο και εγγύτερα στη σημαντική περιοχή των 500 μονάδων. Και με ένα μεγάλο μέρος των εισηγμένων/μετοχών-σηματωρών να ακολουθεί, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του FTSE25 στις 1.894,67 μονάδες.

Ικανοποιητικές οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, κυρίως σε μετοχές των Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank και ΟΤΕ, που αποτέλεσαν τη βασική 4άδα των αγοραστών, σε μία καμπή της αγοράς όπου είναι εμφανής η μετακύλιση θέσεων από μία κατηγορία μετοχών σε άλλη, ένα ενδιαφέρον rotation που τροφοδοτεί με νέες αγορές τόσο τραπεζικά χαρτιά όσο και blue chips.

Σε αυτή την πρόσκληση των long στα χαρτιά της μεγάλης κατηγορίας έχουν ανταποκριθεί εγχώρια επενδυτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στα μεσαία-χαμηλότερα στρώματα. Ευρωσύμβουλοι, Moda Bagno, Ave, Λαζαρίδη, Βιοσώλ, Μοτοδυναμική κ.α., με τη μεγαλύτερη απόδοση στη χθεσινή συνεδρίαση.

Σημείο αναφοράς για τον ΓΔ οι 785-782 μονάδες ως στήριξη, για τον ΔΤΡ οι 480-477 μονάδες. Μετοχές-σηματωροί, η Εθνική από τις τραπεζικές, λόγω της επικείμενης συμφωνίας για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Και από τα blue chips, οι ΟΤΕ, εάν επιβεβαιωθούν τα 14,20, Lamda Development υψηλότερα των 7,05 ευρώ, Aegean καθώς όσο κρατάει τα 3,75 «βλέπει» υψηλότερα, όπως και η Viohalco εάν υπερβεί τα 4,15 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v