Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτίζουν θέσεις στο Χρηματιστήριο

Οριακή άνοδος στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Πρώτος στόχος οι 800 μονάδες, με την προσοχή και στην επιβεβαίωση των στηρίξεων. Σηματωρός η μετοχή του ΟΤΕ. Οι θεαματικές αποδόσεις σε τράπεζες και blue chips και οι κινήσεις του «γρήγορου χρήματος».

Χτίζουν θέσεις στο Χρηματιστήριο

Εν μέσω προσδοκιών αλλά και ανησυχιών ξεκινά (και) χρηματιστηριακά η εβδομάδα.

Από Φρανκφούρτη, Μιλάνο μέχρι Αθήνα, με τους long να πλεονεκτούν -έναντι των short- για πέντε
συνεχόμενες εβδομάδες.

Στις 784,95 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.882,60 ο FTSE25, στις 470,22 ο Δείκτης Τραπεζών και στις 1.052,29 ο FTMidCap.

Από τα κύρια συστατικά αυτής της θεαματικής ανοδικής διόρθωσης, οι σταθερά αυξημένες συναλλαγές/ανάλογος τζίρος. Μέρος αφορά, προφανώς, σε «γρήγορο χρήμα» που έχει διακρίνει έγκαιρα τα περιθώρια αποκόμισης διψήφιων αποδόσεων -κυρίως στον τραπεζικό κλάδο-, αλλά και σε «έξυπνο χρήμα» που θεώρησε επενδύσιμα αρκετά blue chips από τις χαμηλότερες τιμές των αρχών Νοεμβρίου.

Εύλογα μέρος των τοποθετήσεων των traders κατοχυρώνεται, επανατοποθετείται και ξανά αποδίδει -κυρίως στις τράπεζες-, ωστόσο ένα ικανό ποσοστό «χτίζει» θέσεις περισσότερο μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα, εκτιμώντας πως αριθμός εισηγμένων εταιρειών πληροί τις προϋποθέσεις για να αποτιμηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Με αυτή την εκτίμηση, για δύο κύριες ομάδες παικτών/επενδυτών θα συνεχίσουμε την προσέγγισή μας, για την αγορά.

Βραχυπρόθεσμα, στόχος είναι η υπέρβαση των 800, με ζητούμενη πρωτίστως, όμως, την επιβεβαίωση των κοντινών στηρίξεών μας.

Στις 806 η κοντινή αντίσταση, στις 840 μονάδες η κύρια. Στις 770 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη.

Για τον 25άρη, της μεγάλης κεφαλαιοποίησης οι 1.792 είναι κοντινή στήριξη και οι 1.900-1.922 μονάδες ευρύτερη ζώνη τιμών, αντίσταση μέχρι τώρα.

Από τις μετοχές-σηματωρούς και λόγω βαρύτητας, ο ΟΤΕ στα 14,23 ευρώ μάς είναι χρήσιμος για την εξέταση/παρακολούθηση της τάσης.

Σύμφωνα με το διάγραμμα, όσο ο τίτλος είναι σε διαπραγμάτευση πάνω από τα 13,30 ευρώ, μας δίνει long τάση, με εμφανή τα τεχνικά σημεία ενδιαφέροντος τόσο για τους πωλητές όσο και για τους αγοραστές.

Αρχή εβδομάδας, με ενδιαφέρουσες εξελίξεις και ορόσημα, σε ειδικό και ευρύτερο πεδίο.

Από τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της Intralot (και την ενημέρωση των αναλυτών), την ολοκλήρωση του δικαιώματος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αμκ της Νίκας (η διαδικασία συμμετοχής είναι μέχρι την Πέμπτη) σήμερα, μέχρι τη δημοπρασία εντόκων από τον ΟΔΔΗΧ την Τετάρτη, τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις όποιες ανακοινώσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ, την Πέμπτη.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v