Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες και σήμερα το «παιχνίδι»

Πάνω από το κρίσιμο όριο των 780 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με μικρή κάμψη. Στις πρώτες θέσεις των συναλλαγών παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές. Ξεχωρίζουν ανοδικά Ελλάκτωρ, Aegean, Coca Cola, Lamda Development.

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες και σήμερα το «παιχνίδι»

Μικρής έκτασης διόρθωση στα ευρωπαϊκά, προς τις 790 μονάδες, επιμένει υψηλότερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι συζητήσεις Βρυξελλών - Λονδίνου για το Brexit στο επίκεντρο των αγορών, με τους πωλητές να έχουν ελαφρύ προβάδισμα από νωρίς σε Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο.

Από 0,23% χαμηλότερα, τις 3.682 μονάδες «δείχνουν» τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Στην Αθήνα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με λιγοστές πωλήσεις, ανάλογες αγορές, σε ρυθμό εμφανώς βραδύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες, ένδειξη πως σε αυτά τα επίπεδα τιμών πωλητές-αγοραστές κατεβάζουν ταχύτητα.

Συντηρείται έτσι η τάση για βασικούς δείκτες σε long φορά, με τις 780 μονάδες να λογίζονται ως σημείο αναφοράς βραχυπρόθεσμα.

Εως τις 790,24 νωρίτερα η ισχνή αντίδραση του Γενικού Δείκτη, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει και σήμερα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης με βάση τη συναλλακτικότητα.

Μεταξύ 482-488 μονάδων η διακύμανση του Δείκτη Τραπεζών, με long τάση σε διαστήματα εβδομάδος, μηνός και τριμήνου, γεγονός που διευκολύνει τη μερική κατοχύρωση διψήφιων αποδόσεων.

Πέριξ των 1.890 ο FTSE25, με αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές επικαιρότητας.

Χωρίς προσυμφωνημένες πράξεις, πακέτα στα πρώτα 40' της συνεδρίασης, με συναλλαγές σε Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, Lamda Development, Mytilineos, EXAE, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Πλαστικά Θράκης, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Jumbo, Aegean, Autohellas.

Εκπληξη η μη συμπερίληψη για τη μετοχή του ΟΤΕ στην πρώτη 10άδα (στις 11:10), ένδειξη πως σημαντικό μέρος του trade έχει μεταφερθεί από blue chips σε τραπεζικούς τίτλους, μετακύλιση που παρατηρείται και μεταξύ μετοχών-σηματωρών.

Στο 0,878 η μετοχή της Αlpha Bank, με πωλητές 0,23% χαμηλότερα, στο 0,5732 με αγοραστές στο συν 1,03% στη Eurobank, στα 12,08 με αγοραστές στη ΜΟΗ, στο 1,979 λίγο χαμηλότερα η Εθνική.

Στα 1,51-1,588 μετά το χθεσινό «άδειασμα» με μείον 7% η μετοχή της Ελλάκτωρ, στα 7 ευρώ της Lamda, δηλαδή 0,55 υψηλότερα από την αγορά 1,362 εκατ. τεμαχίων από την Consolidated Lamda Holdings.

Στα 4,585 η Aegean με αγοραστές, όπως και η Autohellas στα 6 ευρώ, στα υψηλά των 3,585 τα Πλαστικά Θράκης, στα 15,20 βγάζει αντίδραση η Jumbo.

Στις 37/33 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, στα 6,2 εκατ. η αξία των συναλλαγών και κύριο ζητούμενο η επιβεβαίωση των αμυνών/στηρίξεών μας. Με τις 780 μονάδες μέχρι τώρα να λειτουργούν για την αγορά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v